Betiltják a melegcsókos reklámfilmet?

2005.12.22. 12:50
Az olasz közszolgálati tévé egyik kuratóriumi tagja betiltaná a Dolce & Gabbana melegcsókos reklámját. Olaszországban nem ez az első ilyen akció, nemrégiben Toscani melegekkel készült plakátját tiltották be.

A gyermekek védelme érdekében az olasz közszolgálati televízió egyik kuratóriumi tagja követeli, hogy tiltsák be a Dolce & Gabbana legújabb reklámfilmjét, melyben két férfi megcsókolja egymást - írja a pride.hu.

#alt#
Jelenet a D&G reklámfilmjéből
Forrás: pride.hu

Az olasz közszolgálati televízió (RAI) több reklámblokkjában szerepel a divatház legújabb, karórákat reklámozó filmje.

A RAI-t felügyelő kuratórium egyik tagja, a Nemzeti Szövetség szenátora, Michele Bonatesta azt követeli, hogy a reklámfilmeket tiltsák le, de legalábbis csak az esti órákban sugározzák. A szenátor azt is követeli, hogy az olasz önszabályozó reklámtestület (IAP) járjon el a film ügyében.

A D&G karórákat népszerűsítő filmet itthon nem játsszák, de óriásplakátokon ugyanez a kampány Magyarországon is fut már egy ideje.

A testület az idén egyszer már fellépett egy másik melegreklám kapcsán. Az IAP októberben betiltotta a Ra+Re divatárucég plakátjainak kihelyezését az utcákra, melyen egy meleg pár ölelgeti, harapdálja és fogdossa egymást. A plakátokat a Benetton egykori reklámfotósa Oliviero Toscani készítette.