Diana hercegnő tévéshow-ban üzen

2003.03.10. 17:57
A brit Living TV sugározza azt a "dokumentumfilmet", amelyben állítólag kapcsolatba lépnek Diana hercegnő szellemével. A műsor már sugárzása előtt magára vonta az Independent Television Commission (Független Televíziós Bizottság) nevű médiafigyelő szervezet figyelmét.
Hétfő este tűzi műsorára a brit Living TV csatorna azt a filmet, amelyben állítólag a tragikus balesetben elhunyt Diana hercegnő szelleme nyilatkozik - adta hírül a BBC. A Spirit of Diana című "dokumentumfilmben" párizsi és londoni szeánszokon készült felvételek láthatók; a hercegnő médiumokon keresztül mesél a halál utáni életről. Diana a film tanúsága szerint jól érzi magát halottan, gyakran múlatja együtt az örök időt Teréz anyával, és hamarosan férjhez megy szintén halott kedveséhez, Dodi Fayedhez.

A műsort megkülönböztetett figyelmével tünteti ki az ismert brit médiafigyelő társaság, az Independent Television Commission. A szervezet jelentést készít a brit tévéken egyre inkább elszaporodó okkult témájú programokról és arról, megfelelnek-e ezek a televíziózást szabályozó brit előírásoknak.

Okkult, paranormális jellegű műsorok a magyarországi csatornákon is rendszeresen láthatók. Vékony Éva, az Országos Rádió- és Televízió Testület sajtóreferense az Index kérdésére elmondta: a médiatörvény nem tartalmaz speciálisan az áltudományt, illetve okkultizmust népszerűsítő programokra vonatkozó szabályozást. Ilyen műsorokkal kapcsolatos panasz az ORTT Panaszbizottságához eddig nem érkezett.