Miként fogom hidratálni?

2003.10.01. 08:20
Azt mondják, a sakknak úgy lesz vége, hogy egyszer kifejlődik a tökéletes parti, illetve a tökéletes algoritmus, amikor már nem csak a megnyitásokat, hanem az egész mérkőzést kanonizálják, és onnantól mindig világos nyer majd.

A reklám persze sokkal kevésbé egzakt játék, de azért itt is kialakulhat hosszabb-rövidebb időre néhány jolly joker, olyan módszerek, amelyek ha nem is nyernek bajnokságot, viszont nagyon egyszerűvé teszik a kreatív elvtársak dolgát. Gondolkodás nincs, enyém lesz a kincs - mondja Stanislaw Lem kvarclovagja, akinek óvnia kell magát a túlmelegedéstől.

a képernyőn szilánkosra tört dióhéj látható, képzelje csak el a számtalan véres karcot, ami utána marad
Azt hiszem, a Dove elérte az alakzat egyik végpontját. A kategória legrosszabb, ám névtelen terméke, a másik mosópor hallatán a jobb tévék már automatikusan elkapcsolnak, meg aztán egy kozmetikum esetében megengedhetetlen gerilláskodás volna mutatni egy májfoltos, ragyás hónaljú háziasszonyt, akinek hamuszürke bőrén elszánt kórokozók menetelnek - ezt tette velem a másik testápoló! Mégis kell egy biztos pont, valami, amihez képest mindjárt érthetővé válik az esetleg arcátlannak tűnő árfekvés. És itt jön a zseniális ötlet.

Ön mivel hidratálná bőrét? - kérdezi a Dove. - Talán valami érdessel? - És a képernyőn szilánkosra tört dióhéj látható, képzelje csak el, milyen volna minden reggel és este ezt bedörgölni a bikinivonalába, és képzelje el a számtalan véres karcot, ami utána marad, a bőrfertőzést, a gennyező sipolyt és aztán a magányos éveket a Nyulak szigetén. Ugye, rossz volna?

Vagy valami szárazzal? Mint amilyen - nézze csak! - a tömbösített tengeri só? Hát nem fél attól, hogy bőre szikes talajként repedezik fel, a résekben megtelepszik Bifidus Essensis (essen Sie es! találó név, ugyi?) meg menyasszonya, Candida Albicans, majd pár nap múlva maga az al-Kaida? Tegye csak le azt a sódarabot azonnal!

Ön milyen autót venne? Talán valami... szart?
Hanem a Dove, az mindezeknél jobb. Már csak azért is, mert a tengeri sót például sózásra szánják, a dióhéjat meg arra, hogy többre tartsuk azt a fonnyadt kis magot benne. Hát hadd gratuláljak a Dove mérnökeinek: első ízben sikerült egy testápolóval felülmúlniuk a sót. És akkor arról még nem is esett szó, mennyivel jobb egy flakon motorolajnál vagy a szögesdrótnál.

És ez tényleg az egyik kényelmes végállomása a kreatív gondolkodásnak, meghitt borharapóval, játszótérrel, olyan formula, amely bárkit mentesíthet a banális és netán - ezért előre is elnézést kérek azoktól, akikkel már előfordult, hogy valahogy egy pillanatra, fél lábbal belecsúsztak egy-egy pici valótlanságba - hazug üzenetek előállításától. Már csak a képanyag hatékonysága növelhető. Ön milyen autót venne? Talán valami... szart? Ilyen fortyogó, férges, bomló trágyát? Na ugye, mégiscsak jobb lesz a mi autónk!

Kedves kreatív elvtársak, bekapnátok valamit a kávé mellé? Pedig jobban esne egy Túró Rudi, nem?