Timót, Xénia
-8 °C
-3 °C

Dalnokok Ligája Németországban és Svájcban

2003.06.05. 13:16
Hosszú idő óta először sikerült magyar fejlesztésű tévéműsor licencét külföldre eladni. A meglehetősen egyirányú hazai licencforgalmat a Németországba, Svájcba és Ausztriába eladott Dalnokok Ligája javítja; a német adásban felléphet a Modern Talking is.
Március 23-án bemutatták Cannes-ban a tv2-n sugárzott Dalnokok Ligája című zenés vetélkedőt. A műsor sikert aratott, s június 4-én aláírták azt a szerződést, amely szerint német, svájci és osztrák tévék is műsorukra tűzik a produkciót.

Rácz László, a Dalnokok Ligáját készítő Idea Produkció ügyvezetője az Indexnek elmondta, a külföldi csatornák legkorábban idén decemberben vetítik majd a magyar licenc adaptációit. A Dalnokok Ligájának kreatív tervezését Orbán Tamás és Csajtai Csaba végezte. Rácz hozzátette: igen előnyös szerződést kötöttek, amelynek értelmében a merchandiding jogok az Idea birtokában maradtak.

A külföldi műsorokban színre lépő zenekarok összetétele még alakulóban van, a németek azonban komolyan fontolgatják, hogy az ottani vetélkedő egyik fő attrakciója a Modern Talking legyen.

Az RTL Klub elsöprő sikert arató, a Big Brother második szériáját legyőző valóságshow-ja is esélyes arra, hogy külföldi televíziók műsorán bukkanjon fel. Kolosi Péter, a csatorna programigazgatója az Indexnek elmondta: folynak tárgyalások ez ügyben, de üzleti érdekeikre hivatkozva részleteket még nem árult el.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!