Dalnokok Ligája Németországban és Svájcban

2003.06.05. 13:16
Hosszú idő óta először sikerült magyar fejlesztésű tévéműsor licencét külföldre eladni. A meglehetősen egyirányú hazai licencforgalmat a Németországba, Svájcba és Ausztriába eladott Dalnokok Ligája javítja; a német adásban felléphet a Modern Talking is.
Március 23-án bemutatták Cannes-ban a tv2-n sugárzott Dalnokok Ligája című zenés vetélkedőt. A műsor sikert aratott, s június 4-én aláírták azt a szerződést, amely szerint német, svájci és osztrák tévék is műsorukra tűzik a produkciót.

Rácz László, a Dalnokok Ligáját készítő Idea Produkció ügyvezetője az Indexnek elmondta, a külföldi csatornák legkorábban idén decemberben vetítik majd a magyar licenc adaptációit. A Dalnokok Ligájának kreatív tervezését Orbán Tamás és Csajtai Csaba végezte. Rácz hozzátette: igen előnyös szerződést kötöttek, amelynek értelmében a merchandiding jogok az Idea birtokában maradtak.

A külföldi műsorokban színre lépő zenekarok összetétele még alakulóban van, a németek azonban komolyan fontolgatják, hogy az ottani vetélkedő egyik fő attrakciója a Modern Talking legyen.

Az RTL Klub elsöprő sikert arató, a Big Brother második szériáját legyőző valóságshow-ja is esélyes arra, hogy külföldi televíziók műsorán bukkanjon fel. Kolosi Péter, a csatorna programigazgatója az Indexnek elmondta: folynak tárgyalások ez ügyben, de üzleti érdekeikre hivatkozva részleteket még nem árult el.