Megújul a Duna Tv

2003.10.01. 10:15
Vicces riportok, magukat produkáló politikusok és fogyasztóvédelem a műholdas csatorna új műsorstruktúrájában.
Új műsorok indulnak októbertől a Duna Televízión. A megújuló műsorstruktúrában több lesz a szórakoztató program, mivel a műholdas közszolgálati csatorna fel szeretné venni a versenyt a határon túl is fogható kereskedelmi adókkal.

Kilátó Hétköznap fél héttől Kilátó című negyed órás magazinműsor jelentkezik majd, ami a Kárpát-medence lakóinak mindennapi életét mutatja be hétköznapi emberek különleges történetein keresztül. A Kilátó alkotói bevallásuk szerint arra törekszenek, hogy elsősorban érdekes, vicces és meghökkentő történeteket dolgozzanak fel a naponta jelentkező műsorban.

A Duna Televízió másik új szórakoztató műsora, a vasárnaponként délután fél öttől jelentkező másfélórás Jókívánságok. A hagyományos Önök kérték-jellegű műsorban neves színészek, zenészek, sportolók, közéleti szereplők is megjelennek majd a kívánságok között, hogy produkciókkal szórakoztassák a közönséget. A műsort Huszárik Kata vezeti majd, akit többek közt a Hyppolit című film 1999-es remake-jéből ismerhet a közönség.

A szórakoztató műsorok mellett a közszolgálati programok is megújulnak a Duna Televízión. Többek közt határon túli stúdiók: Marosvásárhely, Pozsony, Székelyudvarhely, Szabadka, Ungvár, és Kolozsvár televíziós műhelyei is bemutatkoznak majd a Régiók című műsorban, Kalendárium címmel pedig új, naponta jelentkező szolgáltató magazin indul. A műsorban az alkotók tervei szerint az egészségügyi problémákról, a szociális gondokról, az oktatás helyzetéről, a tudomány eredményeiről szóló riportokat láthatnak majd a nézők, és kiemelt figyelmet kapnak majd a fogyasztóvédelmi kérdések is.