Gábor, Karina, Ders
8 °C
20 °C

Üzleti valóságshow-t indít az RTL Klub

2006.01.16. 14:37
Kapcsolódó cikkek (1)
Az Ecopolyban jó ötletekre adnak majd óriási pénzeket valódi milliárdosok. Csányi és Demján még hezitál, hogy részt vegyen-e.

Új üzleti valóságshow indul az RTL Klubon. Az Ecopoly című, a tervek szerint nyolc epizódból álló "business-reality" sorozat azoknak kíván kitörési lehetőséget biztosítani, akik meglehetősen nehezen jutnának hozzá üzletük beindításának forrásaihoz. Az Ecopoly két alappillére a műsorba jelentkező vállalkozók és a zsűri, aki megítéli az egyes ötleteket, ideákat, találmányokat, fejlesztéseket.

Az Ecopolyba olyan embereket keres a csatorna, akik rendelkeznek valamiféle újszerű elgondolással, termékkel, vagy innovációval, olyasmivel, ami Magyarországon még nem szerepel, vagy nincs benne a köztudatban.

Az öttagú zsűribe olyan sikeres magyar vállalkozókat, milliárdosokat ültet az RTL Klub, akik saját bevallásuk szerint ötletük, termékük, tehetségük, találmányuk által tettek szert komolyabb vagyonra és akár ismertségre is. A csatorna által kiadott sajtóközlemény szerint az RTL Klub "hiteles embereket igyekszik meghívni, akik szinte a semmiből építették fel egzisztenciájukat és tettek szert komoly presztízsre és megbecsülésre az üzleti életben".

A zsűritagok feladata lesz megítélni, hogy az adott epizódban szereplő 7-10 üzleti ötlet közül melyik az, amelyik életképes, melyiknek van létjogosultsága ma Magyarországon.

Nincs műsorvezető

A műsor készítőinek reményei szerint kemény hangvételű, feszültségekkel teli valóságshow célja, hogy a zsűritagok maguk teremtsék meg a lehetőséget az adott vállalkozó pénzügyi hátterét.

"Ezért a műsor gyakorlatilag egy igazi tárgyalási szituáció szimulálását jelenti, amelynek végén a zsűritag, vagy tagok valós üzletrészt szereznek egy cégben, vagy jogot vásárolnak egy találmányban. Ha a jelölt nem elég határozott könnyen elveszítheti a többségi részesedését saját üzletében csak azért, hogy azt megvalósulni lássa. Amennyiben kemény tárgyalópartnerrel találják szembe magukat a zsűritagok, heves vita is kialakulhat az árakról, a befektetett összeg nagyságáról és a tulajdoni hányadokról" - áll az RTL Klub sajtóközleményében.

A műsorban az egyes prezentációk lineárisan követik egymást. Mivel a stúdiótérben csak az öttagú zsűri és a jelölt tartózkodnak majd, nem lesz műsorvezető, a zsűritagok feladata, hogy leállítsák, kiküldjék, vagy marasztalják a jelentkezőt. A cél az, hogy minden adásban legyen legalább egy szereplő, aki sikerrel jár, azaz megszerzi a kért összeget.

A zsűritagok vállalják, hogy az általuk felajánlott összeget valóban a megismert vállalkozásra fordítják, de mi ebben a tekintetben csak közvetítői szerepet játszunk, azaz a show keretei közt platformot biztosítunk az ideák és a pénz találkozására. Minden ezen túlmenő részletet a felek egyeztetnek egymással.

Milliárdosokat keresnek

Az Index információi szerint a lehetséges zsűritagok közt van többek közt Demján Sándor, a Trigránit RT. elnöke, Csányi Sándor, az OTP vezérigazgatója, Szeremley Huba borász, vagy éppen Bojár Gábor, a Graphisoft tulajdonosa. Az RTL klubbal eddig Zoób Kati divattervező, illetve Lázár Vilmos a CBA-üzletlánc elnökhelyettese szerződött le, ők már biztos részt vesznek a márciusban induló valóságshow forgatásán.

Az Ecopoly tavasztól hetente egyszer jelentkezik majd az RTL Klub műsorán az esti főműsoridőben. A műsor a csatorna közlése szerint saját fejlesztés, de hasonló üzleti valósgshow-k már nagy sikerrel futottak az Egyesült Államokban, Angliában és például Kínában is.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.