Késik az Esti Hírlap újraindulása

2007.10.16. 10:02
Hónapokkal később, talán januárban indul újra a hányattatott sorsú napilap.

A korábban tervezettnél pár hónappal később, várhatóan január közepétől jelenik meg ismét az Esti Hírlap. Füstös Zsolt főszerkesztő elmondta, terjesztési hálózatuk kialakítása okozza a késést. Egyenként kell engedélyeztetniük a fővárosi kerületekkel, hogy rikkancsok árulják a lapot.

Szándékaik szerint október 23-án ettől függetlenül jelentkeznek a lap nulladik számával; a főszerkesztő tájékoztatása szerint még toborozzák a munkatársi gárdát, amelynek 10-12 belsős, és körülbelül ugyanennyi külsős tagja lesz.

A délutáni újság szeptember végi beharangozó sajtótájékoztatóján "pártoktól független, de nem semleges" Esti Hírlapot ígért Füstös Zsolt, aki akkor arról beszélt: olyan új politikai napilapot terveznek megjelentetni, amely a mai magyar közéletben és médiában tapasztalható "szellemi kasztosodásra" válaszul próbál átjárhatóságot biztosítani a különböző politikai oldalak és nézetek között.

Siker és bukás 

Az Esti Hírlap 1956 decemberében jelent meg először, évtizedeken át az egyedüli délutáni újság volt Budapesten. A lapot 1996 novemberéig adták ki folyamatosam, s fénykorában naponta 380 ezres példányszámban jelent meg. Többszöri újraindulási kísérlet, tulajdonosváltás után 2005 júniusában Esti Hírlap Weekend címen érte meg az utolsó piaci bukását.