Az Eltűntek Emmy-díjat nyert

2005.09.19. 11:56
A Magyarországon játszott sorozatok közül a Szeretünk Raymond!-ot és a Monk, a flúgos zsarut is díjazták az 57. Emmy-gálán, Los Angelesben.

A Magyarországon az RTL Klub és az AXN műsorán is figyelemmel kísérhető, Amerikában az ABC-n futó Lost című tévésorozatot ismerték el a legjobb drámai sorozatként, vígjáték kategóriában pedig a nálunk a Viasat3-on sugárzott CBS-sorozat a Szeretünk, Raymond! nyert a legrangosabb televíziós díj, az Emmy-gálaestjén, amit közép-európai idő szerint hétfő reggel tartottak az Egyesült Államokban.

A Szeretünk Raymond! egyébként kilencedik és egyben utolsó szezonjával érdemelte ki az Emmy-díjat. A külvárosi sportriporter kusza családi életét feldolgozó sorozat utolsó epizódját májusban adták az Egyesült Államokban.

Pszichiáterek és unatkozó feleségek

A tavalyi díjkiosztóval ellentétben idén nagy, országos csatornák sorozatai nyerték az Emmy-díjakat, sok szakértő szerint azért, mert tavaly már a díjkiosztó fennmaradását veszélyeztette, hogy kevésbé ismert, kábeltelevíziós sorozatok nyertek, ezért a gála nézettsége is alacsony volt.


Heidi Klum és smároló Tarantino - galéria!

A drámai sorozat legjobb férfi színészének járó díjat James Spader vehette át az ügyvédekről szóló Boston Legal című sorozatban nyújtott alakításáért, a legjobb férfi mellékszereplőnek a szintén e sorozatban szereplő William Shatnert választották. A legjobb női főszereplőnek ebben a kategóriában Patricia Arquette bizonyult a Medium című alkotásért, a legjobb női mellékszereplőnek járó díjat pedig Blythe Danner érdemelte ki a pszichiáterekről szóló Huff című sorozatban játszott szerepéért.

A vígjáték kategória legjobb férfi színészének Tony Shalhoubot választották az Amerikában az USA Network műsorán nézőcsúcsokat döntő, itthon a Tv2-n jelenleg csak a délutáni idősávban futó Monk címszerepéért, a legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjat Brad Garett kapta a Szeretünk, Raymond! (Everybody Loves Raymond) című filmben nyújtott alakításáért.

A vígjáték kategória legjobb női színésze a külvárosi unatkozó feleségek sötét titkait feltáró Desperate Housewives című HBO-sorozatban látható Felicity Huffman lett, a legjobb női mellékszereplőnek járó díjat pedig a szintén ebben a sorozatban játszó Doris Roberts vehette át. A minisorozatok kategóriájában Paul Newmant a legjobb mellékszereplőnek választották (Empire Falls).

Az Emmy-díjat idén már ötvenhetedszer adták át Los Angelesben, a díjat gyakran a televíziós műfaj Oscar-díjának is nevezik. A díjakat a Televíziós Művészeti Akadémia tagjai ítélik oda, idén több mint tizenhárom tag adta le a szavazatát.