A Sims beköltözik a Big Brother-házba

2007.04.18. 07:53
Az Electronic Arts és az Endemol együttműködésébe a szoftvergyártó hozza a fejlett virtuális világot, a televíziós cég pedig jól bejáratott műsorait. A végeredmény olyan lesz, mint a Second Life, csak játszhatunk benne Áll az alkut is.

A Cannes-i MipTV televíziós programvásáron a Sims életszimulátort is kiadó Electronic Arts és a Big Brothert jegyző Endemol televíziós licencgyártó bejelentette, hogy együttműködési megállapodást kötöttek a Second Life konkurensének szánt Virtual Me platform kifejlesztésére.


Felhívom az igazgatót, hogy áll-e vagy nem

A tervek szerint a Virtual Me ötvözné a televíziózást és a számítógépes játékok interaktivitását. A játékban a Second Life-hoz hasonló módon avatárokat hozhatnak majd létre a felhasználók, de nem csak úgy élnek bele majd a virtuális világba, hanem az Endemol televíziós játékainak és show-inak internetre és virtuális szereplőkre szabott változataiban vehetnek majd részt. Az Endemol fejlesztette ki a Big Brother különféle változatai mellett az Áll az alkut, az Egy a száz ellent vagy éppen a Rettegés fokát.

„Popsztár szeretne lenni? Vagy filmcsillag? Vagy akciófilmekben szeretne villogni? A Virtual Me lehetővé teszi a játékosoknak, hogy részt vegyenek a különféle tévés tehetségkutató műsorok és játékok virtuális változatában, és valódi kapcsolatot alakítsanak ki a világhálón megjelenő más virtuális avatárokkal” – avat be az új játékba a két cég közös sajtóközleménye, mely szerint pár hónapon belül elérhető lesz a VirtualMe.com.

Közösen játszanak

„Azt mondják, hogy az emberek lassacskán már több időt töltenek internetezéssel, mint tévézéssel. Ma már mindkét piac nagyon fontos, ami komoly következményekkel jár a tartalomszolgáltatók számára. Az Electronic Artsszal együttműködve olyan ötleteket dolgozunk ki, amelyek teljesen lefedik az emberek szórakozási szokásait” – nyilatkozta az együttműködés bejelentésekor Peter Bazalgette, az Endemol kreatív igazgatója.


Elárulom, Brother!

A két cég nem csak a Virtual Me kialakításán dolgozik együtt, közös fejlesztő csoportot hoztak létre, hogy különböző platformokra, konzolra, internetre és televízióra is fejlesszenek játékokat.

Az Endemol egyébként nem először kacsingat a közösségi játékok felé, nemrégiben éppen a most már konkurens Second Life-ban rendezték meg az első virtuális Big Brothert, amit egy magyar lány nyert meg.