Felcsiga, beháló

2000.11.02. 17:17
Novembertől új formában és bővített tartalommal, kulturális portálként üzemel az Est Média internetes vállalkozása, az est.hu. Az eddig csupán a nyomtatott műsorújságnál alig több információt szolgáltató oldal mostantól összetettebb keresővel, ingyenes levelezéssel, naponta frissülő kulturális hírekkel és internetes szappanoperával próbálja év végéig elérni a napi 20-30 ezres látogatottságot.
Lényegében minden, ami a kultúrával összefügg megtalálható a lapcsalád adatbázisában- fogalmazott Hanák Tamás ügyvezető igazgató csütörtökön -, így a megújult, az eddiginél bővebb szolgáltatásokat nyújtó és összetettebb keresővel rendelkező est.hu-tól az Est Média egy vezető kulturális portál születését reméli.

A tervek szerint a megújult design, a hírek, az ingyenes levelezés és a fórum a mostani 6-7 ezres látogatottságot az év végéig megötszörözi., amellyel elsődlegesen a mintegy 110 milliós beruházásnak kell megtérülnie. Fentieken túl újdonság a ,,tévé"- és az egyelőre még nem működő ,,könyv" rovat, és legkésőbb nyár végéig beindul az angol nyelvű változat is. Az est.hu szolgáltatásait a jövőben, a programajánlókhoz kapcsolódva online jegy- és árurendeléssel is bővíteni kívánják.

A hírszolgáltatás csupán a kulturális szféra újdonságaira szűkül, mivel más téren nem tudjuk, így nem is akarjuk felvenni a versenyt a hazai portálokkal - tájékoztatta az Indexet Vasák Benedek, az est.hu főszerkesztője.

A tulajdonosok, a szerintük akár viszonylag rövid időn belül nyereségessé is válható vállalkozás mellett, a nyomtatott Súgóhoz hasonlóan önálló színházi portál létrehozását tervezik.