Sára, Márió
-11 °C
-1 °C

Nem indul Magyarország a 2006-os Eurovíziós Dalversenyen?

2005.12.09. 20:14
A tavaly ötvenéves fennállásást ünneplő versenysorozatban Magyarország 1994 óta indít előadóművészeket, tavaly a Nox együttes 12. lett. Jelenleg azonban úgy tűnik, hogy a 2006-os athéni fesztiválon nem énekel senki majd magyarul.

Az esctoday.com értesülése szerint nem lesz magyar fellépő az 51. Eurovíziós Dalversenyen, amit Athénben rendeznek, így 2006-ban nem hallhatnak majd az európai tévénézők magyar dalt a nemzetközi fesztivál élő tévéközvetítésén. Az információt az eddigi nevezések is alátámasztják, mivel a biztosnak tűnő indulók között nincs magyar név.

Az esctoday.com egy félhivatalos honlap, a német ogae.de hírfórumában olvasható értesülésére hivatkozik, a német oldalon egy bizonyos Marco Brey azt írja: "a magyar televízió ma hírül adta, hogy Magyarország nem vesz részt a 2006-os eurovíziós dalversenyen. A döntés okairól egyelőre nem adtak felvilágosítást." Marco Brey hétfőre ígér további tájékoztatást.

A 2005-ös győzelem után a Görögország rendezi a következő versenyt, a nemzeti elődöntők után a fináléba került produkciók az athéni olimpiai stadion kosárlabdacsarnokában mérettetnek meg 2006. május 18-án (elődöntő) és 20-án (döntő), jelentette be korábban az ERT görög televízió. Az első Eurovíziós Dalversenyt 1956-ban rendezték 14 ország részvételével a svájci Luganoban.

A tavaly ötvenéves fennállásást ünneplő versenysorozatban Magyarország többször is képviseltette magát a Nox együttes, Szulák Andrea, Delhusa Gjon, Szigeti Csaba, a V.I.P. együttes vagy Charlie révén. A legsikeresebb a magyarként elsőként debütáló Bayer Friderika volt, aki az 1994-es dublini versenyen a negyedik helyezést érte el, "Kinek mondjam el vétkeimet" című dalával. A legfájóbb bukás a nagy reménységként induló Charlie nevéhez fűződik, aki a sereghajtók között fejezte be a versenyt. Hét év kihagyás után a Nox együttes tavaly tizenkettedik lett, a 2005.május.21-én rendezett kijevi döntőt leginkább a BBC-s műsorvezető "cigányozása" tette emlékezetessé.

A verseny magyar honlapján (amit a versenyzőket delegáló Magyar Televízió üzemeltet) nincs információ a 2006-os versenyről. Az Index péntek esti megkeresésére sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudták az értesülést a Magyar Televízó illetékesei.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.