Eurosport

2000.11.16. 15:59
Az eurosportról, mint televíziós csatornáról nem érdemes hosszan értekezni, szekondhend, euroszemetet szállít megbízható késéssel, néha egy-egy harmadosztályú atlétikai verseny élőben és hetente egyszer valami valóban aktuális, színvonalas program.

Biztos lehetne tenni valamit.
Persze engem sem a negatívumok sem a pozitívumok sem befolyásolnak abban, hogy nap mint nap ott üljek a tévé előtt és nézzem, hogyan birkózik meg a fehérorosz versenyző a kazahhal valamilyen teljesen ismeretlen sportban, lehetőleg angol nyelven konferálva.

Nincs is ezzel semmi baj, ingyen van, a készítők általában tudják, hova kell tenni a kamerát, a magyar stábnak már semmi dolga nincs, csak kiválasztani azokat a műsorokat, amelyeket magyar nyelven szeretnének a nézők elé tárni, majd kiválasztani valakit, aki több-kevesebb szakmai tudással elmondja, mit lát a tévében. Még Vitár Róbertet is hajlandó vagyok néha elviselni, Szegő András kommentárjait pedig kifejezetten élvezem, azonban van egy érdekes, mintegy parajelenség, amit képtelen vagyok megfejteni. Nem tudom, hogy megy ez a gyakorlatban, de gondolom, van valaki a stúdióban, aki kiválasztja, hogy melyik hang megy a magyar televízió készülékekben, aztán mikor kell, megnyom egy gombot.

Mivel a reklámok eredetiben mennek, valószínűsíthetően minden megszakítás után újra kell kapcsolni, azonban az, akinek ez a dolga a harmadik-negyedik hírdetési blokk után már annyira unja, vagy annyira leköti a figyelmét az Unicumos üveg, hogy rendszeresen hagyja az egészet a fenébe. Így állhat elő az, hogy az egyharmadában magyarul nézett műsor angolul folytatódik, ami annál is inkább zavaró, mert nem tudom, hogy van ezen a nyelven az, hogy útjára indul a pöttyös.
Biztos lehetne tenni valamit.