Árpád
-1 °C
9 °C

Táncverseny győzte le az angol Megasztárt

2005.12.27. 11:46
Az angol Megasztár első helyezettje ennek ellenére háromszázezer lemezt adott el egyetlen nap alatt: Ozzy Osbourne felesége jól választott.

Az egy éve még teljesen ismeretlen Shayne Ward került az élre Nagy-Britanniában a karácsonyi lemezeladások listáján, miután előzőleg ő lett egy angliai valóságshow győztese.

A magyar Megasztárhoz hasonló vetélkedés 21 éves nyertese That,s My Goal című kislemezéből négy nap alatt 742 ezer darab kelt el, az első napon mindjárt 300 ezer. A lemezeladásba pedig még bele sem számolták az internetes letöltéseket, hiszen a dalhoz bárki hozzájuthat egy emelt díjas smsért cserébe a férfi website-ján.

A 742 ezer eladott lemez még a szigetországban is kiemelkedőnek számít, ez például négyszer annyi, mint amennyit 2004-ben a Band Aid adott el tavaly karácsonykor Do They Know It,s Christmas című számának piacra dobásakor.

Shayne Ward lett decemberben a The X Factor című valóságshow nyertese. A Megasztárhoz hasonló könnyűzenei tehetségkutató döntőjét december elején 8, 85 millióan nézték főműsoridőben, ami azt jelenti, hogy az éppen tévét néző britek 43,7 százaléka ezt a műsort választotta aznap estére, ezzel a műsor olyan népszerű programokat előzött meg, mint például a Helyszínelők Ez az elaprózott, több tucat nagy és több száz kisebb szereplőt magában foglaló angol tévés piacon kiemelkedőnek számít.

A The X Factor legnagyobb vetélytársa a BBC-n futó Strictly Come Dancing, amiben profi táncosok készítenek fel hírességeket, majd fel is lépnek velül a nézők legnagyobb örömére. A műsor döntőjét 10,4 millióan látták Nagy-Brittaniában.

A The X Factor váratlan sikere miatt már készül a folytatás, a jövő év elején induló új széria zsűrije a régi marad: Simon Cowell zenei producer, Louis Walsh, az ír zeneipar Kozsója, és Sharon Osbourne, aki Ozzy feleségeként tett szert könnyűzenei ismertségre.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!