Kovács Ági és Dukai Regina is táncol az RTL-en

2006.09.22. 00:21
Jön a Szombat esti láz második szezonja, aminek a Megatánccal kell majd összecsapnia. Südi Iringó, Medveczky Ilona és Stohl András maradtak, a csetlő-botló sztárok viszont újak. Farkasházi Réka, Ungár Anikó bűvész és Csonka András is megpróbálja.
Késő ősszel indul a Szombat esti láz második és állítólag utolsó évada az RTL Klubon. A csatorna ennél pontosabb dátumot nem adott meg, mivel a szombati táncshow műsorra tűzésének időpontja fontos üzleti titok: ősszel kezdődik a Tv2 hasonló tematikájú műsora, a Megatánc, és amelyik műsor előbb kezd, az jelentős helyzeti előnybe kerülhet.

Az Index úgy tudja, hogy csak a Megatánc első három adása kedd esténként kezdődik majd, de az elődöntőket már szombaton rendezik, így a fiatal tehetségeket bemutató Megatánc és a médiasztárokat szalontáncoltató Szombat esti láz egy időben fog majd futni.

Kovács Ágnes és Somló Tamás

Az RTL Klub nem változtatott a zsűrin, ezúttal is Medveczky Ilona, állítólagos díva, Pálinkó Lujza, egykori versenytáncos, profi tánc-pontozóbíró, Böhm Gyula, a Budapesti Operettszínház irodalmi vezetője és élménydizájner, illetve Zsámboki Marcell, a Magyar Táncművészeti Főiskola igazgatója értékeli majd a versenyzőket. A hetenként több mint másfélórás showműsor két műsorvezetője is a régi: Kapocs Zsóka és Stohl András vezeti majd az élő adásokat.


Stohl András és Kapocs Zsóka

A profi táncosok közt is van olyan, aki már az első szezonban is táncolt, így visszatér Südi Iringó és Angyal András is. Változik viszont némileg a táncrend, és ezúttal argentin tangót, angolkeringőt, bécsi keringőt, quick stepet, slowfoxot, cha-cha-cha-t, rumbát, paso doble-t, jive-t és salsá és discot lejtenek majd a párok.

A sztárok azonban teljesen jak: táncolni próbál majd Dukai Regina modell, Farkasházi Réka egykori Barátok közt-színész, Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszó, Ungár Anikó bűvész, Csonka András musicalszínész, reggeli műsorvezető, Gönczi Gábor Fókusz-bemondó és Szabó Győző színész. Egy este a sztárok két különböző táncot mutatnak be, és minden adásban lesz össztánc is. Az első adásban bécsi keringőt és szambát táncolnak majd a párok.

A legnézettebb műsor folytatása

A párokra a zsűri és a nézők is szavazhatnak, a pontokat összesítik és a legkevesebbet kapó kiesik. Holtverseny esetén az emelt díjas sms-ben szavazó nép dönt mad.

A döntő után nem ér véget a Szombat esti láz, jön a ráadáshow, amiben a két szezon nyertesei csapnak össze a nézők kegyeiért.

Több mint két és félmillióan látták a Szombat esti láz első szezonjának döntőjét, amit a műsor címével egyáltalán nem törődve május 28-án, vasárnap este sugárzott az RTL Klub. Az AGB Nielsen statisztikai adatai szerint a négy évnél idősebb lakosság 2 604 541 tagja látta, ahogy Czene Atilla és felesége, Bánhidi Petre megnyeri a táncversenyt, ez 51,4 százalékos közönségarányt jelentett, vagyis az éppen tévé előtt ülők több mint fele az RTL Klubot nézte. Ezzel a műsor az idei év legnézettebb programja lett, és az első helyet azóta sem bitorolta el más műsor.