Miklós
-7 °C
4 °C

A Forma-1 több embert érdekelt, mint az olimpia

2004.08.17. 02:40
1,1 millió nézője volt itthon a Magyar Nagydíjnak, az olimpia eközben félmillióval kevesebb embert érdekelt.
A Magyar Nagydíjat itthon 1 108 775 néző izgulta végig a képernyők előtt ülve, ezzel a magyar forma-1-es futam több embert ültetett a képernyők elé, mint ugyanebben az időben bármely más program.

Hogyan mérik a nézettséget?
Hogyan működik a rejtélyes nézettségmérő rendszer? Mit jelent a nézettség pontosan? Hány néző véleményéből és hogyan számítják ki a hirdetési piacot meghatározó mutatókat? Az AGB Hungary működésének bemutatása
Vasárnap délután kettő és négy óra közt a Tv2-t és az olimpiát közvetítő MTV-t is több mint fél millióval kevesebben nézték, mint az RTL Klubon közvetített forma-1-es futamot. A Tv2-n futó Kobra és Air America című akciósorozatokat átlagosan 605 175-en kísérték figyelemmel, míg a közszolgálati televízió olimpiai közvetésének szinte ugyanennyi, 605528 nézője volt. Az AGB Hungary adatai alapján tehát a két csatorna nézettsége közt ebben az időpontban nem volt statisztikailag kimutatható különbség.

Az MTV a Hungaroringen rendezett futammal egy időben többek közt Tóth Kriszta és a nigériai Funke Oshonaike asztaliteniszmeccsét, illetve a Magyarország - Szerbia-Montenegró férfi vízilabda találkozót közvetítette.

A fiatalokat még annyira sem

Még jobban szerepelt a forma-1 közvetítés a hirdetők szempontjából fontos 18 és 49 év közötti korosztályban, hiszen az RTL Klubnak 374 108 nézője volt ebben a korcsoportban, addig az olimpiát csak 149464-an nézték, a Tv2-n futó sorozatok pedig mindössze 89 492 fiatalt érdekeltek.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.