Friderikuszra már senki sem kíváncsi

2007.06.15. 08:00
A Friderikusz Most nem váltotta be az ATV vezetőinek reményeit, ezért felmondanak a műsorvezetőnek, írja a Blikk.

Az ATV a rossz nézettségi adatok miatt ősztől már "nem tervez" Friderikusz Sándorral, a "rendszerváltás utáni televíziózás egyik legnagyobb úttörőjével" - olvasható a Blikkben.

A Friderikusz Most című napi műsor nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, márpedig az ATV "alig több mint egy évvel ezelőtt feltehetően zászlóshajójának szánta Friderikusz új produkcióját, amelyet a riporter tapasztalataira, kapcsolataira és korábbi sikereire alapozhattak".

A Blikk szerette volna az információt az érintettekkel is megerősíttetni, de a csatornától senki sem akart nyilatkozni az ügyben, Friderikusz Sándort pedig nem tudták elérni. A lap emlékeztetett arra, hogy 1992 és 1997 között 4,7-6,4 millió nézőt is vonzott a köztelevízióban sugárzott Friderikusz Show. 2003 és 2005 között az MTV-n A szólás szabadsága című műsorának 0,6-0,8 millió fős volt nézettsége. Az ATV-n sugárzott Friderikusz Most műsorra 0,08-0,4 millió néző volt kíváncsi.

Az Indexnek sikerült elérnie Friderikuszt péntek reggel, de a műsorvezető nem volt hajlandó szóba állni olyan újságíróval, aki a Blikkből szerzi az információit.