Friderikusz nem bírja a gyűrödést

2006.05.11. 10:30
Hét héttel a Friderikusz most indulása után máris csökkentették a műsornapok számát és várhatóan kevesebbszer jelentkezik élőben a politikai háttérműsor. Az indoklás szerint a döntés mögött nem üzleti vagy nézettségi ok áll, hanem az, hogy "fizikailag nem lehet hosszabb távon ennyi élő adást vállalni".

Heti hatról ötre csökkentették Friderikusz élőben sugárzott műsorát az ATV-n - írja a Magyar Hírlap. Most vasárnap például már nem jelentkezett a Friderikusz most, és várhatóan a műsorok egy részét - a napilap információi szerint heti kettőt - felvételről sugároznak a jövőben.

Friderikusz fizikailag nem bírja

Bohács Zoltán, az ATV elnök-vezérigazgatója a hírlapnak úgy nyilatkozott, hogy a műsorvezetővel kölcsönös megegyezéssel döntöttek a változtatásokról, amelynek nincs üzleti vagy nézettségi oka. A vezető szerint "fizikailag nem lehet hosszabb távon ennyi élő adást vállalni".

Egyelőre nem tudni, hogy hány adást sugároznak élőben és hányat felvételről a jövőben, Bohács szerint erről csak a későbbiekben döntenek. A Friderikusz produkcióval kötött megállapodások továbbra is élnek, a műsor anyagi-finanszírozási feltételei nem változtak - közölte az elnök-vezérigazgató.

Jay Lenonak és Larry Kingnek megy

A Friderikusz most közéleti műsort a Tv Pictures Kft. gyártja és 74 fős stáb készíti. A Friderikusz mosthoz hasonló esti, elemző műsorok először az Egyesült Államokban terjedtek el

Jay Leno a CBS-en, vagy Larry King a CNN-en ugyanígy, napi egy órás műsorban kommnetálja, magyarázza a nap legfontosabb történéseit. Jay Leno humoros kommentárjain és beszélgetésein több, mint száz fős stáb dolgozik, a műsor 1992-es kezdése óta például több mint harminc szövegírót alkalmaztak, míg Larry King stábjában több mint ötvenen dolgoznak.