Miért hagyta el a Tv2-t Gundel Takács?

2007.01.16. 16:56
Most már biztos, hogy az Áll az alku műsorvezetője elhagyja a Tv2-t. Csak azt nem lehet tudni, hogy miért is. Összekapartuk az információmorzsákat.

Mára biztossá vált, hogy a Tv2 hiába bizakodott, Gundel Takács Gábor mégsem gondolta meg magát, és inkább mégis a közszolgálati televízióhoz igazol. Gundel Takács Gábor egyelőre nem akart nyilatkozni az ügyről, de annyit azért elárult a Blikknek és a Színes Bulvár Lapnak, hogy nem azért ment el a Tv2-től, mert nem kapott elég lehetőséget, mint sportkommentátor.

A Színes Bulvár Lap információi szerint Gundel Takács Gábornak a sportfőszerkesztői posztot ajánlották fel az MTV-nél, de ezt több, csatornaközeli informátorunk tagadta. Azt viszont elismerték, hogy a sportriporterre számítanak a foci-BL, a futball-Eb és a 2008-as pekingi olimpia kommentátori munkáiban is. Emeleltt gundel Takács Gábor várhatóan egy közéleti műsorban is feltűnne, egyes találgatások szerint még a Szólás szabadsága utódműsorát is vezethetné.

Az biztos, hogy nagy harc dúlt a két csatorna közt Gundel Takács Gáborért: A Tv2 az Áll az alkut felváltó 1 a 100 ellen című vetélkedő műsorvezetőjeként számított rá, és információink szerint a tárgyalások során évi 20 millió forint körüli összeget is ajánlottak volna a műsorvezetőnek. Emellett értesüléseink szerint a csatorna abba is belement volna, hogy egy-egy kiemelt sportesemény alkalmával, például az olimpia ideje alatt Gundel Takács a köztévén vendégszerepeljen.

Rálicitáltak a Tv2-re?

A Színes Bulvár Lap úgy tudja, hogy a közszolgálati csatorna még a Tv2 fizetési ajánlatára is ráajánlott, de ezt informátoraink nem erősítették meg. Sokkal valószínűbb, hogy Gundel Takács Gábornak több és változatosabb műsorokat ígértek, és csak azért nem fogadta el a Tv2 engedékenyebb ajánlatát, mert az MTV kizárólagos szerződést akart vele kötni.

Nem ez az első eset, hogy az MTV betesz a Tv2-nek. Idén nyáron például átmenetileg nehéz helyzetbe került a Tények, amikor az MTV-hez csábították a riporterek jórészét, így D. Bányász Gergő, Luigits Tamás és Olajos Gergő is. Ekkor érkezett az MTV-hez M. Kiss Csaba is.

A Tv2 riportereit akkor Kert Attila, az MTV hírigazgatója csábította át a közszolgálati csatornához. Kert 1997-től 2005 végéig a Tv2-nél dolgozott, befolyása a csatornánál Bárdos András érkezése után kezdett meggyengülni. A Tényekből átcsábított munkatársak azóta az MTV hírműsorainak legtöbbet szereplő riporterei, többek közt a választási műsorokban vagy az őszi zavargások tudósításaiban is jelentős szerepet vállaltak.