Kereszty: Hajós távozása aljasság

2003.10.02. 13:46
A tv2 csalódott, amiért Hajós András távozott a csatornától; Kereszty Gábor vezérigazgató egyenesen aljasnak nevezte a műsorvezető magatartását. Az Index információi szerint Hajós komolyan tárgyal a Viasat3 kábelcsatornával.
Meglepetését és csalódottságát fejezi ki a tv2 Hajós András, a Magánszám című műsor vezetőjének távozása miatt abban a közleményben, amelyet Poich Lóránt, a csatorna programigazgatója írt alá.

Hajós András
Poich emlékeztet arra, hogy a tv2 vezetősége nagy reményeket fűzött a Magánszámhoz és Hajós Andráshoz, ezért is tartottak ki mellette a "gyenge" nézettség ellenére. A közleményben szó esik egy szóbeli megállapodásról, amelyben "minden apró részletet egyeztettek" Hajóssal, illetve a műsort gyártó Filmimpex Kft.-vel. Poich kijelenti: a műsorvezető döntését tudomásul veszik "annak ellenére, hogy ez a lépés minden szakmai és etikai kódex felrúgását jelenti." A tv2 közleménye végül azt ígéri, a Magánszám hiánya egyáltalán nem lesz feltűnő, mivel az adó más, nagyszabású produkciókkal is készül.

Kereszty Gábor, a tv2 vezérigazgatója élesebben fogalmazott a Blikknek: Hajós András magatartását aljasnak nevezte, és azt mondta, a műsorvezető átverte őket. Kereszty rosszallását fejezte ki amiatt is, hogy Hajós a múlt héten fellépett Fábry Sándor RTL-es Showderében - noha a Magánszám házigazdája korábban az Index kérdésére elmondta: a tv2 elengedte erre a szereplésre.

"Sosem lesz tömegáru"

Az Index úgy tudja, Hajós komolyan tárgyal a Viasat3 kábelcsatornával egy jövő év elején indítandó, "sok tekintetben újszerű" show-ról. Szerződést még nem kötöttek, de Hajós megjegyezte, hogy a Viasat megkeresése szerepet játszott abban, hogy a tv2 szerény ajánlatára végül nemet mondott.

A Viasat3 sci-fi és fantasy sorozataival a fiatal városi nézőkre koncentrál - a Magánszám is ebben a kategóriában volt a legerősebb -, de a Bajnokok Ligájának közvetítésével más célcsoportokban is növelte nézettségét. Hajós András az Indexnek úgy nyilatkozott, a nagy, országos kereskedelmi tévékben az ő stílusa sohasem lesz kapós áru. "Tudom, hogy a Viasattal kevesebb nézőt érhetek el, de ha nem éjfél után lesz vége a műsornak, ők legalább biztosan, hétről hétre visszatérhetnek", mondta Hajós.