Nem hiányzik Havas a Mokkának

2007.09.20. 14:27
Nem csökkent a Mokka nézettsége Havas Henrik távozása óta, sőt. Azurák azért nem tudja legyőzni Csonka Picit. Az RTL Klub Reggelije, ha nem is nagy különbséggel, de vezet a Mokka műsoridejében is.

Nem nagyon viselte meg a Tv2-t Havas Henrik menesztése, a Mokka legalábbis nem vesztett nézőket. Sőt a botrány, meg az új fiúként beálló Azurák Csaba még meg is dobta a reggeli műsor nézettségét.

Csak a diplomások

Havas Henrik utolsó két hete (a kirúgása előtti két hét, mivel a menesztése hetében csak három napig szerepelt) 23,4 százalékos közönségarányt ért el a teljes lakosság körében, míg Azurák debütálásának hetében 26,5 százalékra kúszott fel ez az érték. A különbség hasonló a hirdetőknek kedves 18 és 49 év közötti korosztályban, ahol Havas átlagosan az éppen tévé előtt ülők 19,7 százalékát kötötte le átlagosan, míg Azurák 23,6 százalékot érdekelt.

Havas csak két kisebb célcsoportban tudott több nézőt felmutatni mint Azurák: a 18 és 29 év közöttiek 11,2 százaléka őt nézte, ha tehette, Azurákra pedig csupán 6,4 százalék kapcsolt (az alacsony közönségarányokból is látszik, hogy mennyire nem érdekli még a korosztály korán kelő tagjait sem a Mokka), és a felsőfokú végzettségű 18 és 49 év közöttiek is inkább Havast nézték. (Havas ebben a célcsoportban 24 százalékos közönségarányt ért el, míg Azurák csak 17,5 százalékot).

A Reggeli vezet

A számok elemzésekor azonban mindenképpen figyelembe kell venni, hogy ilyen korai időpontban annyira alacsony a nézettség, hogy a viszonylag nagy különbségű közönségarányok is hibahatáron belül lehetnek, vagyis két műsor nézettsége közt sok esetben nincs statisztikai különbség.

Persze igazából mindegy is ez, hiszen Havassal, vagy éppen Azurákkal, de már jó ideje veszít a Mokka az RTL Klub Reggelijével szemben. A Mokka adásidejében, vagyis reggel héttől fél tízig Havas heteiben 19,7 százalékos közönségarányt ért el a 18 és 49 év közötti korosztályban a Tv2 reggeli műsora, míg az RTL Klubra ugyanekkor 22,9 százalék kapcsolt. Azurák hetében csökkent a különbség, hiszen átlagosan 23,6 százalék nézte a Mokkát és 25 százalék a Reggelit.