Hentai banzáj

Zero Tokyo Underground - Japán építészeti és popkultúra feszt, dec. 6-7.

2000.12.07. 16:51
December hatodikán este a Trend Caféban megtartott japán ,,kulturális est" fénypontjának ígérkezett a hentai anime bemutató és beszélgetés. A két kommentátor: Vágvölgyi B. András - akinek a Tokyo Underground című könyve most jelent meg - és Bakács Tibor Settenkedő - aki pornószakértőként szerepelt.
A japán férfiak a papnő-hercegnő-kurva hármasában tekintenek a nőkre

A hentai anime - azaz japán pornórajzfilm, a képregény a manga - nagymértékben különbözik az euro-amerikai pornográfiától. A mi pornónk ügyetlen, fantáziátlan dugás-nyalás-szopás orientált hedonista és száraz baromságnak tűnik a hentai kimunkált, korlátok nélküli világával szemben.

Rengeteg etikai probléma is felvetődik a japán pornórajzfilmekkel kapcsolatban, mivel a nők-férfiak megalázása, a kiskorúakkal való nemi aktus ábrázolása sem ritka. Kedvenc témáik közé tartoznak az iskolás lányokkal való nem éppen ártatlan játszadozások is.

Érdekes elem ezekben a rajzfilmekben, hogy általában a figurák nagyon europid kinézetűek - pl. hosszú combú, karcsú, nagymellű szőkeségek és jóképű ficsúrok üzekednek. Már amikor nem valami nyolcvanhat karú polip minden nyílásán keresztül penetrál egy humanoid nőszemélyt.

Ezek mellett még nagy szerepet kapnak a különféle tárgyak, a lányok egymás közt, fiúk egymás közt akciók. A japánok különleges bájt tulajdonítanak a homoszexuális kapcsolatoknak. Ennek a gyökerei egyrészt a bushidóból erednek, másrészt meg szerintük a heteroszexuális kapcsolatok túlzottan kiszámíthatóak.

Fontos szerepet kap még a rajzfilmekben, képregényekben a humor. Az őrült mimika, és a képtelen fordulatok. A kislányosan bájos női arc pillanatok alatt fordul állati fintorokba.

Mindezeket Vágvölgyi a japán nemzeti karakterrel magyarázta, amit Ruth Benedicttől vett át, vagyis az erős kötődéssel az anyához és a nőkről kialakult hármas képppel. A nő: papnő-hercegnő-kurva hármasa dominál a japán férfiakban és ez egyben félelmetes és megalázni való.

Az est egyetlen problémája a bemutatott példák kis számában és egyoldalúságában rejlett.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport