Elindult a Független Hír.tv

2008.01.25. 13:41
Ma kezdte meg működését a Független Hír.tv nevű honlap. A hir.tv internetes címen működő portálnak semmi köze a Hír Tv-hez, igaz, a doménnevet korábban felajánlották a csatornának, de a televízió nem akarta megvenni.

A Hír.tv nem egyezik meg, és nem is kapcsolódik semmilyen módon a jól ismert és hasonló nevű televíziós csatornához, olvasható a Hír.tv indulásáról szóló közleményben.

A magát „az első teljes mértékben független hírcsatornának” nevező honlap újszerűségének titka a közlemény szerint abban van, hogy mindenféle politikai szerveződéstől elhatárolódik. Valószínűleg erre kíván utalni azzal, hogy a honlapra kattintva a bal felső sarokban a Független Hír.tv logó jelenik meg.

Bár a közlemény csatornát emleget, csak internetes hírcsatornáról van szó, a honlaphoz ugyanis televízió nem kapcsolódik. „Azért választották ezt a nevet, mert a hír szó könnyen optimalizálható az internetre és könnyen kereshető is”, mondta az Index kérdésére Miklovicz Szilveszter, a Hír.tv reklám- és marketingtevékenységére szerződött Maximal Solution Kft. munkatársa.

A hir.tv domén tulajdonosa az Egyesült Államokban bejegyzett West Side electronics LLC. nevű cég. A cégről Miklovicz Szilveszter annyit mondott, hogy “informatikai dolgokkal” foglalkozik.

Mint Miklovicz Szilveszter kérdésünkre elmondta: a domén tulajdonosa a nevet korábban felajánlott a Hír Tv-nek, ők azonban nem kívánták megvenni. Ezután döntöttek úgy, hogy önálló hírszolgáltatást indítanak. A Hír.tv-nek decemberig van szerződése az MTI-vel, a híranyagok jelentős részét onnan kapja.