Betiltatnák a Pro7 topmodellshow-ját

2006.02.01. 22:44
Egy hete indult el, máris nagy vitát váltott ki a Pro7 Németország következő topmodellje című show, mert Heidi Klum sztármanöken kirostált egy 176 centi magas és alig 52 kilós lányt, mivel túl kövérnek találta. Az anorexiashow-nak csúfolt műsort a német lapok azonnal beszüntetnék.

Az első körben kizárt Irina esete heves vitát váltott ki a német sajtóban és a közéletben. A Pro7 magántelevízió Németország következő topmodellje című show-ját azzal vádolják, hogy az anorexiásoknak kedvez, adta hírül a Népszabadság helyszíni tudósítója. A műsort, amelynek első adását három és félmillióan nézték, a német bulvárlapok azonnal beszüntetnék.

Anorexiashow?

A műsort a kétgyermekes, és nem soványságáról híres német topmodell, Heidi Klum vezeti, és már az első adásban ízelítőt adott szigorából. Az orvosok szerint már vészesen sovány 19 éves Irináról (84-67-87) ugyanis úgy ítélkezett, hogy túl nagy csipőbősége, és ez megengedhetetlen a topmodellszakmában.


Ők még versenyben vannak

Az anorexiashow-nak csúfolt műsorban a 32 lány közül tizenkettőt máris kirostáltak, a többiek még néhány versenyszámon versenghetnek azért, hogy a német Cosmopolitan címlapjára kerüljenek.

Heidi junkfoodot reklámoz

Az orvosok szerint elképesztő felelőtlenség, hogy ezeket az anorexia határát súroló lányokat túlsúlyosságuk miatt zárják ki, hiszen Németországban már így is százezer fiatal nő szenved anorexiában, 600 ezren pedig bulimiában, a kezelésükre szakosodott klinikákat állandóan bővíteni kell. Szerintük inkább arra kellene felhívni a figyelmet, hogy az állandó diétázás depresszióhoz, hajhulláshoz, veseproblémákhoz vezethet, sőt akár halálos is lehet.

A Pro7 azzal védekezik, hogy egyáltalán nem a kóros soványságot reklámozzák, csak olyan modellt szeretnének választani, aki a nemzetközi versenyben is megállja a helyét.

Heidi Klum egyébként - aki a modelleknek azt tanácsolja, hogy étkezzenek egészségesen - műsoron kívül az egyik amerikai gyorséttermet reklámozza a tévében.