Judit
-2 °C
8 °C

Felesége váltja Farkasházyt a Hócipő élén

2001.11.13. 11:05
Távozik a Hócipő éléről Farkasházy Tivadar humorista, akinek helyét felesége veszi át a lap élén. Nem tervezi viszont a távozást a Rádiókabaré főszerkesztői posztjáról és az RTL-en futó Heti Hetest sem adná föl. A humorista az Indexnek megerősítette: többeket felkértek Rádiókabaré készítésére, és arra biztattak egyes rádiós vezetőket, hogy "ne vegyék át" őt.
Elfáradtam, ezért adom át a Hócipő irányítását a feleségemnek - nyilatkozta az Indexnek Farkasházy Tivadar. Az ismert humorista úgy véli: ez lapja életében különösebb változást nem eredményez, mert felesége évek óta melette van, így felkészült a feladatra. Farkasházy szerint megmaradó munkái is teljes embert kívánnak.

Farkasházy Tivadar
Az Indexnek megismételte a Heti Hetes legutóbbi adásában elhangzottakat, vagyis hogy több ismerősét invitálták a közszolgálati rádióhoz kabarét készíteni. Arról is tudomása van a humoristának, hogy a rádió vezetői több beosztottjukat arra kívánták rávenni: "ne vegyék át" a Rádiókabarét egyébként immár 27 éve készítő főszerkesztőt.

Farkasházy nem tartja összeférhetetlennek, hogy egyszerre közreműködője a Heti Hetesnek és vezetője a Rádiókabarénak, de úgy tudja: a rádióban nem mindenki gondolkodik így. Jelezte, ő semmiképen sem akar megválni egyik munkájától sem, így nem lehet arra számítani, hogy például a rádióban felmond.

Szerettük volna megtudakolni a Magyar Rádió elnökének álláspontját is, ám Kondor Katalin Hollós János alelnököt jelölte ki nyilatkozattételre, az alelnök pedig többszöri megkeresésünkre sem reagált.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.