Felesége váltja Farkasházyt a Hócipő élén

2001.11.13. 11:05
Távozik a Hócipő éléről Farkasházy Tivadar humorista, akinek helyét felesége veszi át a lap élén. Nem tervezi viszont a távozást a Rádiókabaré főszerkesztői posztjáról és az RTL-en futó Heti Hetest sem adná föl. A humorista az Indexnek megerősítette: többeket felkértek Rádiókabaré készítésére, és arra biztattak egyes rádiós vezetőket, hogy "ne vegyék át" őt.
Elfáradtam, ezért adom át a Hócipő irányítását a feleségemnek - nyilatkozta az Indexnek Farkasházy Tivadar. Az ismert humorista úgy véli: ez lapja életében különösebb változást nem eredményez, mert felesége évek óta melette van, így felkészült a feladatra. Farkasházy szerint megmaradó munkái is teljes embert kívánnak.

Farkasházy Tivadar
Az Indexnek megismételte a Heti Hetes legutóbbi adásában elhangzottakat, vagyis hogy több ismerősét invitálták a közszolgálati rádióhoz kabarét készíteni. Arról is tudomása van a humoristának, hogy a rádió vezetői több beosztottjukat arra kívánták rávenni: "ne vegyék át" a Rádiókabarét egyébként immár 27 éve készítő főszerkesztőt.

Farkasházy nem tartja összeférhetetlennek, hogy egyszerre közreműködője a Heti Hetesnek és vezetője a Rádiókabarénak, de úgy tudja: a rádióban nem mindenki gondolkodik így. Jelezte, ő semmiképen sem akar megválni egyik munkájától sem, így nem lehet arra számítani, hogy például a rádióban felmond.

Szerettük volna megtudakolni a Magyar Rádió elnökének álláspontját is, ám Kondor Katalin Hollós János alelnököt jelölte ki nyilatkozattételre, az alelnök pedig többszöri megkeresésünkre sem reagált.