Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Hustler-parti a Medúza Klubban

2001.10.10. 10:42
A Medúzában a meghirdetett kezdés után egy órával még csak álldogál és vár a tömeg. Az egyetlen, amit a bárrészben csinálni lehet, az a zöld és piros repikoktélok ivása. A közönség harmincas-negyvenes férfiakból áll, zakóban, látszik, nagyjából mindenki ismer itt mindenkit. A társaság alapján az az érzése támad az embernek, hogy ha rosszat ír a Hustlerről, még cipóra találják verni. Egy zugba, ahová bekuporodtam, mellém húzódik Schmuck Andor egy emberrel, és félhangosan mondja: "először is hadd köszönjem meg, hogy elintézted nekem...", satöbbi. Mindjárt lefotóznak és benne leszünk hármasban a Hócipő Félévkönyvben.
Nagysokára átengedik a közönséget a színpados helységbe, ahol továbbra sem történik semmi. Egyébként egész este nem történik semmi. Felülök egy zebracsíkos bárszékre. Kimegy a színpadra a főszerk., és elmondja, hogy a Hustler mottója a Szex, politika, tiltakozás, ez amúgy rajta van a címlapon. Kiderül, a Hustler nemzetközi főszerkesztője nem tudott eljönni az eseményre, mivel a New York-i események miatt a magángépek nem nagyon repülnek. Eljött viszont az USA-ból egy kisebb bossz. Az illető kicsi és idős ember, a kezét tördeli, csak a szürke kötött mellény és a vászon könyökvédő hiányzik róla, hogy tökéletes könyvelőnek nézzen ki. Elmondja, hogy a Hustler meg akarja hódítani a kelet-európai piacot, majd lemegy.

Mindenki eszi a sonkás, meg a sajtos-szőlős szendvicseket, a téliszalámisat nem annyira. Szemben velem beszélget valakivel Gáspár András. Összeismerkedek az emberekkel magam körül. Azt tapasztalom, a Hustler partin ha valakivel beszélgetsz, és közben megkérdezed, kicsoda ő, visszakérdez: Fontos ez? Lassan kiderül, a körülöttem ülők ugyanannál a méltán megszűnt bulvárlapnál dolgoztak, és most az exfőnökük, aki most a Hustlernél van, meghívta őket bulizni. Egyikük például Jimmy udvari fotósa volt, ő csinálta Jimmyről a Hustlerben is látható fotókat, melyeket ez alkalomból meg is tekintünk. Megkérdezik a nevem, igazodva a helyi illemkódexhez nem mondom meg. Evelin, tippel egy bőrdzsekis ember. Nem, mondom, annál egyszerűbb. Ági, mondja. Tíz perc múlva már a pult mögött is tudják. - Te vagy itt az egyetlen valamirevaló lány. - mondja a bőrdzsekis újságíró. Körülnézek, és nem látok egy nőt se.

Érdeklődöm közben, nem lesz valami műsor? Odahívják a volt főnöküket, aki jót röhög. Azt mondja, akkor lesz show, ha mi elkezdünk vetkőzni. A bulvármédia képviselői azt javasolják, menjünk át a Sakáltanyába. Késő van, már a szalámis szendvicsek is elfogytak, Gáspár András is eltűnt, én is hazamegyek egy időre.

Éjféltájt érünk vissza egy társasággal, mikor a parti már össztáncba torkollik. A zakós férfiak felszívódtak. Dj Rice játszik telivér Juventus-slágereket, körülöttünk mintegy negyven szlovák lány táncol, osztálykiránduláson vannak. A lányok többségén, olyan harmincötön miniszoknya van, magassarkú utcai cipővel, biztos csak egy szoknyát dobtak be diszkózás esetére a hátizsákba. Fél háromkor egy technósított Tarkan-szám után a tanárok kihajtják a szlovák középiskolásokat a teremből, tévedésből pár magyart is elkezdenek terelni, de mi ellenállunk. Ezután feloltják a villanyt, és ezzel véget ér a Hustler-parti.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!