Timót, Xénia
-8 °C
-3 °C

Etiópiába is elért a Megasztár

2006.01.10. 11:58
Nincs díszlet és fénytechnika, de az afrikai ország önjelölt sztárjai Britney Spearst énekelnek, és nemzetközi karrierre vágynak.

Etiópiába is elért a könnyűzenei tehetségkutatók divatja. Az afrikai országban a Megasztárra nagyon hasonlító American Idol című műsort koppintották le, amely az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában is több tízmillió embert ültetett a képernyők elé pár éve.

Etiópiában ugyan nincsenek fényűző díszletek és káprázatos látványvilág, csak egy fővárosi hotel díszterméből közvetítik az előválogatást, de már így is televíziós forradalomnak számít a műsor az országban, ahol a lakosság többségének amúgy sincs tévékészüléke.

Az Etihopian Idols műsor zsűrije egyébként arra panaszkodik, hogy a jelentkezők, akik gyakran több száz kilométerről, egész havi keresetüket is meghaladó viteldíjért cserébe jutnak fel a fővárosba, Addis Abebába, nincsenek hozzászokva, hogy valaki kritizálja őket.

A Guardian cikke szerint a zsűri ennek ellenére nem kíméli a legtöbbször díszes népviseletben fellépő jelentkezőket: például az egyik zsűritag szerint a legtöbben úgy énekelnek, mint a szamarak, és jobb lenne, ha abbahagynák az álmodozást, és visszamennének dolgozni.

A mindössze 20 millió forintnak megfelelő birr költségvetéssel készülő, majdnem egyéves műsorsorozatra jelentkezők a helyi slágereken kívül leginkább Whitney Houston- és Britney Spears- dalokkal próbálkoznak.

Az MSNBC helyszíni riportja szerint a jelentkezők nem helyi karrierre vágynak, hiszen nem is nagyon vannak profi zenészek, sztárok az országban, hanem egyenesen a nemzetközi popiparba akarnak katapultálni a műsor segítségével.

A műsor döntőjét szeptember végén rendezik és a készítők reményei szerint a 77 milliós ország lakosságának 70-80 százaléka az országban műhold nélkül fogható egyetlen tévé műsorát fogja nézni.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Felfedeznéd Portugáliát?

Itt a remek alkalom, hogy megismerd. Beszámolók, fotók - böngéssz!