Áramvonalasít az International Herald Tribune

2008.05.22. 12:37
A 142 éves, legendás logót lecserélte a párizsi székhelyű lap, így már soha nem derül ki, miért mutatott mindig 6 óra 12 percet a rajzolt toronyóra. A cifra ábra helyén ezentúl "The Global Edition of the New York Times" felírat olvasható majd.

Egyszerűbb és modernebb logóra váltott a párizsi székhelyű International Herald Tribune című napilap.

a régi logó részlete

A korábbi részletgazdag, az újságkészítők által bensőségesen csak "dingbat"-nek becézett cifra díszítőelem szerdától tűnt el a 142 esztendős főcímből, és helyét a "The Global Edition of the New York Times" felirat vette át.

"Tisztább, modernebb, áramvonalasabb" külsőt akartak adni a lapnak, nyilatkozta Michael Oreskes, az IHT főszerkesztője, és megemlítette, hogy az új logó egyúttal a The New York Timeshoz fűződő kapcsolatot is jelzi. 2002 óta az IHT teljes egészében a New York Times részeként jelenik meg.

És az új

A nyugalomba vonult ornamentika először 1866-ban jelent meg a New York Tribune című újságon, amely később összeolvadt az IHT-vel. A díszítőelem, ami a Herald és a Tribune szó között kapott helyet egy sor szimbólumot ábrázolt: piramisok tevékkel, ökörrel szántó földműves, híd, homokóra, emelkedő repülőgép, és kiterjesztett szárnyú sas egy óra tetején, ami (megmagyarázhatatlan okból) éppen 6 óra 12 percet mutat.

"Kicsit sajnálom, hogy eltűnik, de ez a haladás" - mondta egy másik szerkesztő.