Isaura visszatér

2005.12.02. 11:56
Újraforgatták minden idők egyik legsikeresebb szappanoperáját, a Rabszolgasorsot. A 167 részes sorozatot jövő év első felében kezdik itthon vetíteni. Lehet megint gyűjteni a szabadítólevélre.

Jövő év első felében újra felhangzik az ungászungálungé, ekkor kezdi ugyanis sugározni a Romantica tévécsatorna itthon és Lengyelországban Isaura, a brazil rabszolgalány kalandjainak felújított változatát. Minden idők egyik legsikeresebb tévésorozatát 2004-ben újraforgatták, ugyanúgy Brazíliában, korhű díszletek között és jelmezekkel, mint az eredeti, 1976-os változatot.

Bianca Rinaldi

A magyarul Rabszolgasors címmel futott szappanopera a 19. századi vidéki Brazíliában játszódik, a rabszolgasorsba született Isaura szomorú, megható történetét követhetjük benne nyomon. Isaura első gazdája nagylelkűségének köszönhetően oktatásban is részesül, de új gazdája, a zsarnok Leoncio sanyargatni kezdi, és csak tízezer rejszért lenne hajlandó szabadítólevelet adni neki. Isaura a birtokról szerelme, Alvaro, egy fiatal lázadó segítségével próbál megszökni.

Amikor az eredeti Rabszolgasorsot a nyolcvanas években bemutatták Lengyelországon és Magyarországon, a sorozat hamarosan a legnézettebb és legnépszerűbb sorozat lett. Itthon a lelkes tévénézők még pénzt is küldtek a tévébe Isaura szabadítólevelére. Kathy Fairbairn, a Romantica csatorna programigazgatója rendkívül büszke rá, hogy elsőként mutathatják be a nézőknek "ezt az izgalmas, új produkciót, Isaura, a rabszolgalány megható történetét. A hetvenes években az eredeti sorozat világszenzáció volt - teszi hozzá, - a telenovellák történetében a legjobb minősítéseket kapta. A várva várt remake megérkezett."

Isaura

Lucélia Santos felejthetetlen alakítását az új verzióban Bianca Rinaldi próbálja meg túlszárnyalni, Leoncio szerepét Leopoldo Pacheco játssza, Alvarót pedig a neves Theo Becker formálja meg.