Jakupcsek Gabriella a nagy dobásra vár

2005.09.29. 10:19
A műsorvezetőnő nem érti, miért csak két napot kap hetente a Multimilliomos, amikor a konkurens csatorna is naponta adja a Legyen Ön is milliomost. Persze ettől még szeret játékmester lenni, és várja a további lehetőségeket.

Jakupcsek Gabriella bátor frizurával és fiatalos lendülettel állt a Multimilliomos kamerái elé az új évad felvételeihez, még akkor is, ha a Tv2 vezetősége két napra sűrítette a műsor időtartamát, a megszokott öt helyett. Ezt maga a műsorvezetőnő sem érti, bár arról nem tud, hogy a játékra esetleg kevesebben jelentkeznének.

"Az adás menetét megnehezíti, hogy heti öt helyett csak kétszer sugározzák, de ez nem az én asztalom" - mondja az Indexnek, utalva arra, hogy az RTL Klubbon mindennap megy a játék, és különben is majd egy hetet kell várni a folytatásra. - Az ok nem a műsorban, hanem a struktúrában keresendő." - teszi hozzá.

Multimilliomos és Mutató között

Jakupcsek Gabriella

Jakupcsek ennek ellenére örül annak, hogy tömegekhez juthat el a műsora és elmondja, hogy most kezdi tárgyalásait a Tv2-vel a továbbiakról. "Valójában nem a beszélgető show hiányzik, hanem hogy olyasmit csinálhassak, ami igazán én vagyok."

A Tv2 ősz közepén induló, Mutató című közéleti riportműsora neki ugyanúgy, mint férfi kollegáinak egy 'második műsor', ami a műsorvezető elmondása szerint egyáltalán nem csak az ő feladata, hanem ahogy ő hívja: "egy közös ügyünk". Nem feltétlenül érzi a legnagyobb kihívásnak, bár kétségtelen, hogy izgalmas a feladat, hiszen férfi kollegái között egyedüli nőként fogja tartani a frontot.

"A kereskedelmi tévéknél egy vetélkedő igenis kulturális műsornak tekinthető. Ezt leszámítva a még a kulturális ajánlók tartozhatnak a kategóriába." - hozzáteszi, hogy késő éjszaka értelmes emberek beszélgetnek ugyan a kultúráról, ez azonban csak keveseknek szól. - "Azért szeretem a Multimilliomost, mert ez is a kultúra közvetítésének egy formája, amit viszont közel másfél millió ember néz főműsoridőben."

Személyre szabott showk

"Eredetileg újságíró vagyok, de mindenféle műfajban kipróbáltam magam és arra jöttem rá, legyen az talkshow, játék vagy bármi, egyéniségre szabottnak kell lennie és valójában nem a műsort, hanem a hangnemet kell eltalálni. Hiszen beszélni mindenről lehet, csak nem mindegy hogyan." - mondja a műsorvezetőnő, aki az őszt hatalmas lendülettel kezdi, nem tudni honnan nyerve az energiát, hiszen mint mondja nyaralni télen jár, mikor nincs turista invázió.

"Egy shownak egyéniségre szabottnak kell lennie" - állítja Jakupcsek Gabriella, aki bevallja, hogy már tárgyal a nagy dobásról a Tv2-vel.

Mennyi az a másfélmillió?

A Multimilliomos őszi évadja azonban a Jakupcsek Gabriella által emlegetett másfélmilliós nézettséget még csak meg sem közelítette, múlt hét hétfőn csak 1 134 488-en kapcsoltak a vetélkedőre az AGB-Nielsen statisztikai adatai alapján, míg kedden már csak 1 012 684 nézőt érdekelt A Multimilliomos. Ugyanekkor az RTL Klubot majdnem kétszer ennyien nézték, hétfőn 2 023 087-an, míg kedden 2 129 661-an látták a Barátok köztöt. Ráadásul az RTL Klub műveltségi vetélkedője is sokkal jobban teljesített, a Jakupcsek-műsornál fél órával korábban kezdődő Legyen Ön is milliomos! hétfőn 1 980 735, míg kedden valamivel kevesebb, 1 898 459 nézőt ültetett a képernyők elé.