Csiszár Jenő visszatér

2002.03.14. 13:50
Még nem lehet tudni, melyik csatorna műsorában láthatjuk majd a média fenegyerekét, csak annyi biztos, hogy Csiszár ismét kedvet kapott a televíziós munkához. Mindez Balin történt, ahová csak pihenni utazott, ám ott született meg az ötlet, hogy útifilm-sorozatot készít, persze olyan csiszárosat. Jenő egyébként egy játékfimben is szerepel majd: ott önmagát alakítja.
Csiszár Jenő alig fél éve, tavaly augusztusban jelentette be, hogy bizonytalan időre visszavonul a képernyős szerepléstől, pedig akkoriban a tv2 egyik legsikeresebb műsorát csinálta, Csiszar.hu címmel. Akkor azt mondta, fáradt és rosszkedvű, és nem tudja, lesz-e kedve még a kamerák elé állni.

Tájak, emberek, tornacipő

Csiszár Jenő
Bali szigetén azonban minden megváltozott. Jenő néhány barátjával utazott oda pihenni, de két Hamvas Béla-kötet mellett azért vitt magával egy kamerát is. Forgatott is, aztán megszületett az ötlet, egy szubjektív hangvételű útifilm-sorozaté. Amolyan csiszáros stílusban, vagyis saját szemszögéből mutatja majd be a városokat, tájakat, szokásokat, embereket - s persze marad a tornacipő is...

Csiszár az elkövetkező évben sokat fog utazni. Filmjeinek ő lesz az operatőre, rendezője és a riportere. Forgatni akar Portugáliában, Hollandiában, Norvégiában, Izlandon, Jakutföldön, Kínában, és tervbe vette Afganisztánt is. A 12 részes sorozat egy-egy filmje 30 perces lesz, ám azt még nem tudni, melyik csatorna mutatná be.

Egyéb felfedeznivalók

Csiszár egyébként betartotta tavalyi ígéretét, hogy fiatal tehetségeket kíván felfedezni és segíteni. Közel 60 ifjú közül kettőt választott ki, akikkel Jenő producerként dolgozik majd, sőt, egyikük műsorában szerepet is vállal.

Jenő mellesleg szeptemberben újra a kamerák elé áll. Egy producer kereste meg főszerep-ajánlattal: Csiszár ebben a filmben önmagát játssza el.