Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Indul a TV2-s ellen-Barátok közt

2004.12.09. 16:28
Várhatóan januárban indul a TV2 új szappanoperája, a Jóban-rosszban. A sorozat egy kórházban játszódik, a szereplők között ismert színészek is feltűnnek majd. A Barátok közt producere nem tart a konkurenciától.
A TV2 ismét megkísérli megtörni az RTL Klub monopóliumát a napi szapanoperák piacán. A nevében Németország legrégebbi sorozatára, a Gute Zeiten-Schlechte Zeitenre emlékeztető, Jóban-rosszban című produkció azonban a Barátok közttel ellentétben kórházsorozat lesz, és leginkább a Vészhelyzethez hasonlít majd. Lapinformációk szerint az új sorozat a Dallas és a Szomszédok örökségéből is merít.

A TV2 egyelőre semmit nem hajlandó elárulni a szappanoperáról, de mivel annak reklámkampánya már megkezdődött, várhatóan legkésőbb januárban megkezdik a sugárzását. A Színes Bulvár Lap információi szerint a Jóban-rosszbant a Barátok közt riválisának szánják, az Index viszont úgy tudja, a sorozat - legalábbis indulásakor - nem az RTL sorozatának műsoridejében lesz látható.

A kórházsorozatban népszerű színészek is játszanak majd, köztük Gubás Gabi és Vándor Éva. A szappanoperát az Interaktív Kft. készíti.

Nem félnek a konkurenciától

Kalamár Tamás, a Barátok közt producere nem tart a kihívástól. Mint az Indexnek elmondta, a Barátok köztben nem terveznek semmiféle változást. Emlékeztetett arra, hogy a TV2 már sok mindent megpróbált a sorozat ellen, beleértve a saját szappanoperát, ám a Barátok közt megőrizte vezető pozícióját. A TV2-s produkcióhoz szerződtetett színészekkel kapcsolatban megjegyezte: a Barátok közt szereplői is közismert színészek, sőt a legismertebb arcok közé tartoznak.

A Barátok közt hat éve, 1998-ban kezdődött. A sorozat kezdetben mérsékelt érdeklődést keltett, de az RTL Klub kitartott mellette, és a nézettség lassan növekedni kezdett, majd a szappanopera a Fókusz mellett a csatorna napi műsorszerkezetének alapkövévé vált. A Berényi-család kalandjaira ma mintegy kétmillió tévéző kíváncsi naponta. A TV2 legutóbb Hetes csatorna címen indított hasonló műsort. Az a sorozat egy televízió mindennapjait mutatta be, ám rövid időn belül megszűnt.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.