A Szenes-show helyére kerül Juszt László

2004.01.12. 18:18
Megszűnik a Nem csak a húszéveseké a világ, az MTV Szenes Iván életművét feldolgozó sorozata. A köztévé legnézettebb műsorai közé tartozó show helyén rövid átmenet után Juszt László új műsora jelentkezik majd. Szenes a záróműsor főcímzenében kommentálta az életműsorozat megszakítását: "Elszomorodni juszt se fogunk".
Fél Századunk címmel jelentkezik Juszt László új műsora a köztévében. Juszt az Indexnek elmondta: februártól jelentkezik heti rendszerességgel az ötvenperces szórakoztató magazin, amely 1945-90-ig igyekszik feldolgozni a hazai és a nemzetközi történéséket. "Egy év, egy adás" - fogalmazott a tévés, akinek A tévé ügyvédje címmel fogyasztóvédelmi showműsora van a köztévében. Juszt beszámolt arról is, hogy téves az a közlés, miszerint az ő gyártásában készülne a produkció, mivel azt az MTV állítja elő.

Juszt szerint új produkciója egy szatirikus műsor lesz, amelyet minden héten a Mikroszkóp Színpadon vesznek fel, közönség előtt, lesz benne egy-egy vendég, de jórészt az MTV archívumát használják majd. Szerinte, ha sikeres lesz a műsor a '90 utáni éveket is feldolgozzák majd. "Ez a műsor olcsó lesz és szórakoztató" - állította Juszt László.

"Elszomorodni juszt se fogunk" írta az életművét feldolgozó produkciósorozat záró adása számára készült zeneszámba Szenes Iván. Juszt új produkciója ugyanis a Magyar Hírlap információi szerint az MTV olcsó, darabonként másfél millió forintért készülő műsorát váltja majd fel. Szenes Iván az Index kérdésre elmondta, hogy Szabó Stein Imre, az MTV film- és szórakoztató főszerkesztőségének vezetője először azt közölte vele a Nem csak a húszéveseké a világ sorozatot időlegesen szakítják meg, majd azt, hogy a Rangos Katalin vezette programtanács leszavazta a folytatást. Mint mondta, bővebb információi nincsenek az MTV-n belüli meccsekről, de a munkássága felénél abbamaradt sorozatot valahol majd folytatni szeretné.