Ki a legnépszerűbb médiasztár?

2003.11.13. 15:10
A Kamera Hungárián idén is kiderül, hogy a szakma szerint ki csinálja a legjobb televíziós műsorokat, és hogy kit szeretnek a legjobban a nézők. Friderikusz, Fábry, Jakupcsek az esélyesek között.
November 27. és 29. között negyedszer rendezik meg a Kamera Hungária Televíziós Műsor Fesztivált. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is Szeged ad otthont az eseményeknek.

Az alkotók és a szerkesztőségek idén összesen 359 művel pályáztak a fesztivál tíz versenykategóriájába, illetve a legjobb főcímet és szignált, eredeti szinopszist és televíziós kísérletet díjazó három speciális kategóriába. A Játék, kvíz, talk show, tényfeltáró és háttér-dokumentumfilm, gyermek- és ifjúsági műsor vagy éppen televíziós sorozat kategóriába benevezett produkciók együttesen több mint kétszáz óra műsoridőt tettek ki, ezekből válogatta ki az előzsűri a nyolcvanhat legszínvonalasabb alkotást.

Médiahírességek éjszakája

A döntőbe került műveket két, új összetételű zsűri bírálja majd el. A legjobb alkotásokat kategóriánként egy-egy szemledíjjal jutalmazzák majd, továbbá kiadnak három alkotói díjat is a legjobb egyéni teljesítményekért, így például a legjobb rendezésért, szerkesztésért, speciális effektért vagy éppen színészi teljesítményért.

A döntőbe került televíziós produkciók legtöbbjét magyar médiahírességek jegyzik, például elindul a megmérettetésen Fábry Sándor, Friderikusz Sándor, Jakupcsek Gabriella, Gurbán Miklós, Gyarmati Lívia, Vámos Miklós, Vujity Tvrtko vagy éppen Szinetár Miklós műsora is.

A zsűri

A zsűri elnöke Koltai Róbert, tagjai: Enyedi Ildikó, Horváth Zoltán, Kepets András, Lugossy László, Molnár György, Prukner Pál, Simó György, és Dr. Wéber János.

Az írott és az elektronikus sajtóban közzétett szavazólapokon, valamint az országban szétosztott levelezőlapokon a nézők is szavazhatnak kedvenc televíziós műsorukra, illetve megválaszthatják a legnépszerűbb televíziós személyiséget. A díjakat 2003. december 2-án, a Budapesti Operett Színházban megrendezésre kerülő díjkiosztó gálaesten adják majd át az alkotóknak, a döntőbe jutott alkotásokat pedig november 27-29. között vetítik Szegeden, a Belvárosi Moziban.