Szilárda
-2 °C
7 °C

Vágó a kedvenc a Kamera Hungárián

2003.12.03. 12:53
Kapcsolódó cikkek (1)
A közönség kedvenc televíziós személyisége Vágó István, kedvenc műsora a Legyen Ön is milliomos lett a Kamera Hungária Televíziós Fesztiválon. A Koltai Róbert vezette zsűri döntése alapján a Totalcart és kísérleti alkotásként a Dalnokok Ligáját is díjazták a 4. alkalommal megrendezett hazai televíziózás seregszemléjén kedd este a Díjátadó Gála keretében a Budapesti Operettszínházban.
A döntőben a televíziós műsorkészítők 356 nevezett alkotása közül 86 mű vett részt a szórakoztató műsoroktól a tematikus magazinokon keresztül a televíziós sorozatokig tizenhárom kategóriában. Idén három speciális területen, a "főcím, szignál", a "kísérlet, újítás" és az "eredeti szinopszis" tárgykörben is indulhattak alkotások. A szakmai zsűri döntésén kívül a nézők is voksolhattak kedvenc televíziós személyiségükre, és műsoraikra.

#alt#
Totalcar: Winkler Róbert, Bazsó Gábor
A Legyen Ön is milliomos (RTL Klub) a Játék, kvíz, talk-show, vetélkedő kategóriában, a Lámpaláz (Hunnia Filmstúdió) Szórakoztató műsoréban, az Esély-mesék (Master Pro Kft.) a Tényfeltáró- és háttér dokumentumfilm csoportban, a Pásurj - Lépések (Duna TV) a Dokumentum-műsorok között, a Ruhapista-A kolozsvári világpolgár (Duna TV) a Riport, interjú, stúdióbeszélgetés kategóriában bizonyult a legjobbnak.

A TV2-n futó Totalcar autós műsor a Tematikus magazinok, ismeretterjesztő művek között, Dyga Zsombor Tesó című filmjének (Duna TV) alkotógárdája a Televíziós sorozat, önálló dramatikus művek kategóriájában, a Két vasárnap Magyarországon (Közgáz Vizuális Brigád) a Szolgáltató, érdekvédelmi, információs műsorokéban, Fonyó Gergely Na végre, itt a nyár! című filmje (Megafilm) a Gyermek- és ifjúsági műsor, fikciós dramatikus művek csoportjában, az Elnöknők című színházi előadás (MTV) az Önálló értékű televíziós közvetítés kategóriában nyert.

Speciális díjak

A speciális műsorok közül a Dalnokok ligája TV2-es show-műsor a Kísérlet, újítás kategóriában, a Bestseller (Színfolt Film) a Főcím, szignál kategóriában, a Csudafilm (Megafilm) az Eredeti szinopszis kategóriában lett a nyertes.

A zsűri három alkotói díjat is kiosztott: Czigány Zoltán rendező a Bartók: Cantata Profana, Takács Vera szerkesztő-rendező az És boldogan éltek -Minden egér szereti a sajtot és Elek Ferenc színész, a Tesó című film révén kapta a díjat. Az ez évi Rámpa a médiában különdíjat a Speciális olimpia Írországban kapta. A közönség kedvenc televíziós személyisége idén Vágó István, kedvenc műsora a Legyen Ön is milliomos lett.