Kihirdették a Kamera Hungária jelöltjeit

2006.03.10. 11:34
A szórakoztató kategóriában például Győzike, a Megasztár, a Vasárnapi Receptklub és a Viva Táncreakció című műsora mérkőznek megy egymással március 31. és április 2. között Pécsett.

Már harmadszorra rendezik meg a Kamera Hungária Televíziós Műsorfesztivált március 31. és április 2. között. A fesztiválra rekord mennyiségű, pályamű érkezett, a 437 produkció együttese műsorideje több mint 12 210 perc. Az eseményeknek idén is Pécs városa ad otthont, a díjátadó gálaest pedig Budapesten, a Magyar Nemzeti Galériában lesz április 5-én. A fesztivál fővédnöke ezúttal is az Országos Rádió és Televízió Testület.

Minden média

A szemlére tavaly decembertől 2006. február 6-ig nevezhettek alkotók, szerkesztőségek, illetve televízió-társaságok, az országos, a tematikus és a regionális televíziós alkotóműhelyekből, valamint a határon túli szerkesztőségekből tizenhárom kategóriában. Külön mérkőznek meg többe közt a legjobb szórakoztató műsor, tényfeltáró vagy oknyomozó riport, tudósítás, történelmi és életrajzi film, színes riport, vagy éppen a legjobb műsorarculat díjáért. A szakmai zsűri elnöke idén Szirtes Tamás, a Madách Színház igazgatója.

A benevezett alkotásokhoz sok híres alkotó köthető, így például nevezett a Bagi-Nacsa alkotópáros, Benkő Nóra, Cseh Tamás, Eszenyi Enikő, Fábry Sándor, Győzike, Hajós András, az Irigy Hónaljmirigy, Kepes András, Lévai Balázs, Miklauzic Bence, Novák Péter, Ónodi Eszter, Rendes Zoltán, Till Attila, Törőcsik Mari, Silló Sándor,Török Ferenc, Vágó István és Zsigmond Dezső is. A fesztiválon a közönség is szavazhat legkedvesebb tévés személyiségére, és legkedvesebb tévéműsorára, a szavazni a tévéújságokban megjelent szavazólapokon, és az ország szórakozóhelyein, éttermeiben szétosztott ingyenes levelezőlapokon lehet március 30-ig.

Akiknek sikerült

Az előzsűri szavazati alapján a szórakoztató kategóriában például Győzike, a Megasztár, a Vasárnapi Receptklub és a Viva Táncreakció című műsora mérkőznek megy egymással. Külön csap majd össze a Legyen Ön is milliomos a Desszerttel, a Bagi-Nacsa párossal, az Irigy hónaljmiriggyel, a Fábry show-val, vagy éppen Hajós András Benne leszek a tévében című műsorával.

Az egyes kategóriákban díjra jelöltek közt van a Fókusz, az Aktív, a XXI. Század, a Tények, az Este, az MTZ Dokuzóna című műsora, vagy éppen a Strucc című esélyegyenlőségi magazin. A teljes lista itt olvasható. >>>

Programok és szakértés

Március 31. és április 2. között sokszínű programkínálattal mutatkoznak be a televíziótársaságok, prezentálják tevékenységüket, népszerűsíthetik sztárjaikat a pécsi Művészetek Házában, az Uránia Moziban és a Széchenyi téren felállított szabadtéri színpadon. Emellett Televíziózás 2005 címmel előadás- és szakmaifórum-sorozat kerül megrendezésre a fesztivál ideje alatt Pécsett, amelynek során médiaszakértők és a kategóriazsűri tagjai elemzik a versenyművek megtekintésének tükrében az elmúlt év - és benne a versenymezőny -műsortermését, a szakmai tendenciákat és a televíziózás fejlődési irányait.