Vilma
-8 °C
3 °C

94 műsor verseng a Kamera Hungáriáért

2005.03.01. 14:36
A március 21-i gálán a legjobb televíziós produkcióknak járó elismerések mellett kiosztják a közönségdíjakat, és a legjobb reggeli műsornak járó Aranyvekkert is.
Kilencvennégy televíziós műsor verseng az idei Kamera Hungária fesztiválon, amely március 18-án kezdődik meg Pécsett - jelentették be a szervezők kedden Budapesten.

Az ötödik alkalommal sorra kerülő eseményre rekord számú nevezés érkezett - mondta Csermely Ákos, a Kamera Hungária elnöke.

Tájékoztatása szerint összesen 424 művel pályáztak alkotók és szerkesztőségek. A zsűri döntése alapján 94 mű jutott be a háromnapos versenyre.

A tizenhárom kategóriába sorolt alkotások a fővárosból, helyi televíziós alkotóműhelyekből, valamint határon túli szerkesztőségekből érkeztek - mondta csermely Ákos.

A fesztivált a kezdetek óta támogatja az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT), a médiahatóság az idén 35 millió forinttal segíti a rendezvényt - közölte Kovács György, az ORTT elnöke.

Koltai Lajos filmrendező, a zsűri elnöke hangsúlyozta, hogy a válogatásnál a minőséget helyezték előtérbe, és a díjak odaítélésénél is ez lesz az elsődleges szempont. A legjobb egyéni teljesítményekért a zsűri három alkotói díjat is kioszt.

"Zsűrizhetnek" a nézők is: a sajtóban közzétett szavazólapokon és az országban terjesztett levelezőlapokon szavazhatnak a számukra legkedvesebb televíziós műsorra, tévés személyiségre; a legtöbb voksot elnyerők Aranyszarvas díjban részesülnek.

Ugyancsak szavazni lehet a legkedveltebb reggeli műsorra és a reggeli műsorokban közreműködő műsorvezetőkre, akik az újonnan alapított Aranyvekker díjat vehetik majd át.

Diákzsűri is alakul Pécsett, ők a dokumentum- és szórakoztatóműsor kategóriában nevezik meg az általuk legjobbnak tartott produkciókat. A diákzsűri tagjai pécsi kommunikáció és média szakos egyetemisták lesznek; hagyományteremtő szándékkal Tévéfotel díjat adnak át a nyerteseknek.

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium "Információszabadság" különdíjat ajánlott fel a tényfeltáró és oknyomozó kategóriában legkiemelkedőbb mű alkotói számára.

A díjakat március 21-én, gálaesten adják át a budapesti Művészetek Palotájában.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!