Árpád
-2 °C
9 °C

A Tv2 tarolt a Kamera Hungárián

2006.04.07. 00:34
Nyert az Áll az alku, az Irigy Hónaljmirigy és a Megasztár is. Azért a Dob+Basszus, a XXI. század sem maradt díj nélkül.

Már hatodszorra osztották ki a Kamera Hungária díjait, amelyeket a legjobb magyar televíziós produkcióknak ítélnek oda minden évben. Az Országos Rádió és Televízió Testület által is szponzorált televíziós díj sikerét jelzi, hogy a megmérettetésre minden eddiginél több, 437 pályamű érkezett, a beadott műsorok teljes műsorideje pedig több mint 12 ezer perc volt.

A tizenhárom különböző versenykategória előzsűrizése után a döntőbe jutott hetvenkilenc művet a versenyzsűri bírálta el, döntésük alapján kategóriánként egy-egy szemledíjat, és a legjobb egyéni teljesítményekért három alkotói díjat, valamint különdíjat, közönségdíjat és diákzsűri díjakat adtak át az Alföldi Róbert által vezetett gálán.

Gundel Takács a közönség kedvence

Az idei fesztivál legkedveltebb televíziós személyisége a közönségszavazatok alapján Gundel Takács Gábor lett, ráadásul a legkedveltebb televíziós műsor díjat éppen a sportriporterként ismerté vált műsorvezető vetélkedője, az Áll az alku kapta meg. A zsűri a legjobb, nem előre megírt, úgynevezett unscripted szórakoztató műsornak a Megasztár második szériájának döntőjét találta (ez a műsor nyerte el a diákzsűri tetszését is), míg a hagyományos szórakoztató műsoroknak járó díjat az Irigy Hónaljmirigy Retroklub című szösszenete kapta.

A legjobb tematikus műsornak a közszolgálati televízión futó Dob+Basszus Máté Péterrel és Cseh Tamással foglalkozó részét találta a zsűri, míg a legjobb interjúműsor díját az MTV Bestseller című irodalmi magazinja kapta.

Dokumentumfilm és áldokumentumfilm

A Dramatikus művek kategóriájában a szintén a közszolgálati csatornán bemutatott Ecseri tekercsek nyert. Az áldokumentumfilm megsárgult, régi amatőrfelvételeknek álcázott jelentekben mutatja be pár fiatal egyetemista szemszögéből az 1956-os forradalom eseményeit.

A legjobb történelmi és életrajzi film a Kisamerika című alkotás lett, amely egy hetvenesévekbeli munkástelep életébe enged bepillantást. A dokumentumfilmet egyébként harmincegy éve készítették, de az alkotást akkoriban nem lehetett bemutatni. A felújított film a hetvenes évek munkásságának élete mellett megmutatja azt is, hogy mi változott az eltelt évek alatt Kisamerikában.

A legjobb színes riport díjat a Roma Magazin "C", mint cigány című alkotása kapta, míg a legszínvonalasabb tényfeltáró riportnak idén a Keresztmetszet Szabad rablás című adását találta a zsűri (A diákzsűri viszont a Fókusz autótolvajokról szóló riportját díjazta). Alkotói díjat kapott emellett Szederkényi Olga, az MTV Híradójának munkatársa, Bálint Arthur operatőr és az RTL Klub XXI. század című riportműsorának egész szerkesztősége.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Év végi utazás

Ajándékozzon utazást, töltse a karácsonyt és a szilvesztert külföldön!