Kamera Hungária 2000 - Televíziós Műsorok Fesztiválja

2000.11.23. 15:13
A Kamera Hungária 2000 - Televíziós Műsorok Fesztiválja már nem csak a szakma szűk mezsgyéjére méretezett. A december 7-10-ig Szegeden megrendezésre kerülő fesztivál műsoraiból a nagyközönség is kaphat némi ízelítőt, megtekintheti az interneten a döntőbe került művek 1 perces részleteit, találkozhat neves alkotókkal és műsorkészítőkkel, illetve szavazhat legkedveltebb televíziós személyiségére és tévéműsorára.

Televíziós Műsorok Fesztiválja
A néhány év szünet után második alkalommal megrendezésre kerülő televíziós vetítéssorozat már nem csak a szakma szűk mezsgyéjére méretezett. A 12 versenykategóriában, és 3 speciális kategóriában előzsűrizett anyagok közül idén a nagyközönség is kaphat ízelítőt egy szegedi moziban, és megtekintheti a döntőbe került művek 1 perces részleteit az interneten. A fesztiválon való részvétel ingyenes, kivételt képez a Meseautó című film, amelynek ez egyben a bemutató előadása is lesz. A pályaművek megtekintése mellett az érdeklődők beszélgethetnek a Duna Televízió, a Magyar Televízió és az RTL szerkesztőivel, műsorkészítőivel, továbbá a Z+ szervezésében bulit is tartanak.(A tv2 idén sem vesz részt fesztiválon.)

Idén összesen 390 művel pályáztak az alkotók és a szerkesztőségek, mintegy 200 óra műsoridőben, 12 versenykategóriában, amelyet egy 35 tagú előzsűri szemlézett. Az alkotások a fővárosból és a helyi televíziós alkotóműhelyekből, valamint ez évtől már a határon túli szerkesztőségektől érkeztek. A döntőbe összesen 92 mű jutott be 50 óra terjedelemben.

A versenykategóriákban kül- és belpolitikai riportok, tudósítások; dokumentumfilmek; dramatikus, gyermek és ifjúsági műsorok; talk show-k; játékok, vetélkedők; tudományos és ismeretterjesztő filmek; magyarra átdolgozott műsorok; televíziók által támogatott játékfilmek; határon túli, körzeti és kisebbségi magazinok; kulturális és egyéb magazinműsorok vetélkednek. A speciális kategóriákban pedig a főcím, a stúdiókép és az eredeti szinopsziskép filmjei versengenek.

(Szavazás: november 27-től december 4-ig a fesztivál e-mail címén (media@mediahungaria.hu), telefonon (06-40-82-11-11; 06-40-82-22-22-es számon), illetve a városban szétosztott szavazólapokon.)