Elmaradt a Karinthy-gyűrű átadása a Magyar Rádióban

2007.06.20. 15:39
Garas Dezső tényleg nem vette át a díjat, így tényleg elmaradt a Karinthy-gyűrű átadóünnepsége. Such György, a Magyar Rádió elnöke majd később válaszol a Farkasházy kirúgása miatt tiltakozó humoristáknak, előadóművészeknek.

Elmaradt a Karinthy-gyűrű átadása a Rádiókabaré műsoraiban nyújtott kiemelkedő előadói tevékenységért a Magyar Rádió Márványtermében, mert a díjazott, Garas Dezső - Farkasházy Tivadar elbocsátása ellen tiltakozva - nem vette át az elismerést - közölte Sinkó Péter, a Rádiókabaré szerkesztőségvezetője szerdán az MTI-vel.

Garas Dezső az MTI-nek kijelentette, hogy Farkasházy Tivadarhoz semmiféle baráti viszony nem fűzi. Mint Garas Dezső elmondta, gyakran lépett fel a Rádiókabaréban, és Farkasházy Tivadar szakmai teljesítményét nagyon nagyra tartja. A színművész úgy vélte: valakinek érdekében állhat, hogy lerontsa a Magyar Rádió népszerűségét.

A Karinthy-gyűrűsök szerdán Such Györgynek, a Magyar Rádió Zrt. elnökének címzett petíciót tettek közzé, amelynek a díjazottak szerint különös aktualitást ad, hogy a Karinthy-gyűrű történetében először Garas Dezső nem vette át a Magyar Rádió díját, tiltakozásul Farkasházy Tivadar elbocsátása ellen.

A petíciót Éles István, Fábry Sándor, Kern András, Majláth-Mikes László, Maksa Zoltán, Markos György, Megyesi Gusztáv, Nagy-Bandó András, Nádas György, Litkai Gergely, Sas József és Tóth Tibor jegyzi. A Karinthy-gyűrűsök az MTI-hez is eljuttatott levelükben a magyar kabaré egyik utolsó műhelyének ellehetetlenülése ellen emeltek szót.

Az MTI pénteken adott arról hírt, hogy közismert rádiósoktól, így Farkasházy Tivadartól, Koltay Gergelytől és Váradi Júliától is megválik a nemrég beindított csoportos leépítés alkalmával a Magyar Rádió (MR).

Borbély Júlia, a Magyar Rádió kommunikációs igazgatója az MTI kérdésére elmondta, hogy Such György már megkapta a Karinthy-gyűrűsök levelét, amelyre a későbbiekben válaszol.