Kepes András újból a tévében beszélget

2008.10.03. 12:30
Ismét az MTV-hez igazolt Kepes András, aki Különös történetek című sorozatában itt élő külföldiekkel és külföldön élő magyarokkal mesélteti el az életüket. De előtte még Gundel Takács Gábornak ő mesél majd.

Új műsorral jelentkezik Kepes András az m1-en. Az október 15-én induló, Különös történetek című műsor különös életutakat mutat be, és eközben a készítők reményei szerint tükröt tart a rendszerváltás óta eltelt korszaknak is.

„Segítenek megérteni a közelmúlt történelmét, amit a szakembereknek sem sikerült még igazán feldolgozniuk. Az egyéni sorsokat bemutató filmeken keresztül a rendszerváltás utáni közel két évtized nyilvánvalóan átélhetőbb, mint a tudományos munkákban" - mondja Kepes András.

Kepes András bemutat külföldön élő magyarokat, itt élő külföldieket, de hazánkban élő magyarokat is, akikben talán csak az a közös, hogy mind-mind egy különös - és különösen érdekes - magyar történet főszereplői. Feltűnnek a Horthy család leszármazottai, vagy Tilo Werner német színész is, aki a legelismertebb berlini színtársulat tagjaként, egyetlen magyar felmenő nélkül, egyszer csak úgy döntött, hogy magyar színész lesz. De megismerhetjük sokadszorra Eduardo Rózsa-Flores életét, sőt a dél-szláv háború szüneteiben írt költeményeit is.

Szinte napra pontosan Kepes András hatvanadik születésnapján október 8-án, a Különös történetek előtt egy héttel láthatják a nézők a Desszert Kepes Andrással című műsort, amiben Gundel Takács Gábor faggatja a Pulitzer-emlékdíjjal és a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztkeresztjével is kitüntetett riportert.

Kepes András, aki korábban nyolc évig szerkesztette és vezette például az Apropó (1991-98) című riport-dokumentumfilm sorozatot, illetve négy évig az azzal párhuzamosan futó beszélgetős műsort, a Desszertet (1994-98). Legutoljára 2000-ben láthatták őt a nézők az MTV képernyőjén, az Oázis című egész estés, beszélgetéseket, dokumentumfilmeket bemutató sorozatában, azután a Tv2-höz igazolt, majd betegsége miatt egy időre eltűnt. Tavaly az RTL Klubon tűnt fel a Desszerttel és a Világfalu című műsorával.