Reggelente csak egy műsorvezetőt fizet a Klubrádió

2006.02.07. 11:15
A Klubrádió szerint másfélszer annyi vélemény hallható a Reggeli Gyorsban, amióta Pikó András egyedül vezeti azt, sok hallgató szerint viszont Pálinkás Szűcs Róbert távozása óta csak az "unintelligens betelefonálók" kaptak több időt. Durvul a kampány.

Múlt héten hirtelen eltűnt a Klubrádió reggeli műsorából Pálinkás Szűcs Róbert, műsorvezető-társa, Pikó András egyedül maradt a Reggeli Gyors című műsorblokkban. Azóta már biztos, hogy Pálinkás nagysikerű, Addig jó, míg Kádár él című nosztalgiaműsora is megszűnt a Klubrádión, sőt már az adó honlapjáról is törölték fényképét a munkatársak közül.

A Klubrádió fórumára több tucat értetlenkedő hozzászólás érkezett a témában, egyesek szerint hiba volt, hogy Pálinkás Szűcs helyett a "reggeli sávba is beengedtek a fröcsögő, unintelligens betelefonálókat", és most már ilyenkor is azt kell hallgatni a Klubrádión, hogy "Nézze Pikó úr, én kisnyugdíjas vagyok, szerintem ez a Gyurcsány legalább nem beszel feleslegesen, hanem teszi a dolgát". Más fórumhozzászólások szerint pedig egyszerűen "ez a műsor így sokkal unalmasabb" A legtöbben azonban egyszerűen nem értik, hogy miért szakított el egymástól két, összeszokott rádiós műsorvezetőt a rádió vezetése, ráadásul éppen a választások előtt, amikor amúgy is nő az érdeklődés a politikai vitaműsorok iránt.

A kevesebb több?

"A Reggeli Gyors népszerűsége ellenére több hibával is küszködött. A hajnali kezdés miatt a két műsorvezető nap közben, délután nagyon keveset tudott foglalkozni a műsor szerkesztésével, ezért gyakran előfordult, hogy háromnapos eseményeket dolgoztak fel, jártak körül. Ráadásul a rádió vezetése szerette volna, ha az adásba több vélemény, megszólalás is bekerül, amiket előző nap kellett volna felvenni, ezt a munkát viszont a két, amúgy is leterhelt műsorvezető nem tudta vállalni" - vezet be minket a Reggeli Gyors körüli viták előzményébe Vicsek Ferenc, a Klubrádió főszerkesztő-helyettese. Vicsek szerint a műsor színvonalát csak úgy tudták emelni, hogy több háttérembert és riportert alkalmaznak, így viszont a rendelkezésükre álló erőforrásaikat át kellett csoportosítaniuk, és meg kellett válniuk az egyik műsorvezetőtől.

"Amióta az új műsorrend él, másfélszer annyi véleményt tudunk megszólaltatni a Reggeli Gyorsban, és a hibák száma a töredékére esett" - hangsúlyozta Vicsek Ferenc.

"A rádió szakmai vezetői szerint a Reggeli Gyors megújításra szorult. Hosszas vitát folytattunk erről, mi szerettük volna folytatni, ők azzal érveltek, hogy a változtatással több ember igényeinek tud megfelelni a rádió. A döntést meghozták, ennek következtében lett egy műsorvezetős a műsor" -meséli ugyanezt a történetet Pikó András a Klub Rádió fórumán.

Vicsek Ferenc szerint egyébként a Klubrádió nem akart minden kapcsolatot megszakítani Pálinkás Szűcs Róberttel, szerették volna, ha folytatja az Addig jó, míg Kádár él című műsorát, sőt új, saját műsort is felajánlottak neki, amit viszont a rádiós műsorvezető nem fogadott el.

Akár folytatná is

"Igaz, hogy a Klubrádió minden megtett, hogy maradásra bírjon, de én egyszerűen rosszul éreztem magam abban a rádióban, amelynek vezetése megkérdőjelezte a szakmai rátermettségem" - mondta el kérdésünkre Pálinkás Szűcs Róbert, aki azonban ennél többet a Klubrádióval kötött megállapodására hivatkozva nem akart elárulni távozása okairól.

"Szomorú vagyok nagyon" - jegyezte azért meg Pálinkás.