Árpád
-1 °C
9 °C

A Klubrádió megsértődött a Magyar Hírlapra?

2006.10.02. 16:28
Egy, a Kossuth téri eseményekről tudósító cikke miatt nem szerepel egy hete a Magyar Hírlap a Klubrádió lapszemléjében, abban ugyanis olyan mondatok voltak, melyek a rádió szerint veszélybe sodorhatták volna őket. A Klubrádió vezérigazgatója szerint nem sértődésről van szó, hanem a kollegialitás hiányáról, a Magyar Hírlap főszerkesztője nem érti az esetet, hiszen az ominózus mondatok egy nappal az események után jelentek meg.

Múlt hétfő óta nem idézi a Magyar Hírlap cikkeit reggeli lapszemléjében a Klubrádió, a lap úgy tudja, ennek oka egy szeptember 21-ei, a Kossuth téri eseményekről tudósító cikk (Merre van a Klubrádió?), amiben a következőket írták: "SMS-t kapunk mi is, a Népszabadsághoz és a Klubrádióhoz kell majd vonulni, korábban a Magyar Rádióról és a Deák téri SZDSZ-sátorról volt szó. Kompetens szervezőt nem találunk. Akit a színpad környékén kérdezünk, nem tartja valószínűnek a dolgot: a Népszabadság messze van, a Klubrádióról meg senki sem tudja, hol van."

A Magyar Hírlap szombati cikke szerint a rádió vezetése az akkori helyzetben úgy gondolta, a Kossuth téri beszámoló veszélybe sodorhatta volna a rádiót és az ott dolgozók testi épségét. A cikk azt is hozzáteszi, hogy a Klubrádió február óta neheztel a lapra, amikor is egy publicisztikában arról írtak, hogy a rádió letiltotta a kormány irányába kritikus műsorvezetőket. (Nyilvánvalóan Para-Kovács Imre Addig jó, míg Kádár él című írásáról van szó.) A szombati cikkben meg szerették volna szólaltatni a Klubrádió vezérigazgatóját, Rudas Gábort, de ő nem kívánt nyilatkozni.

Kellemetlen helyzet

"Kialakult egy számunkra kellemetlen helyzet, amit meg szerettünk volna beszélni a Magyar Hírlappal, de ők ehelyett cikket akartak íratni az ügyről, amellyel viszont én nem értettem egyet, ezért nem is nyilatkoztam - mondta az Indexnek Rudas Gábor, a Klubrádió vezérigazgatója. - Sajnos ők azt a megoldást választották, hogy megjelentették ezt a cikket, ami egyébként szerintem nekik kínos, nem nekünk."

"Az ominózus sms-re különben más médiumok felhívták a figyelmünket, többen idetelefonáltak, hogy tudunk-e róla - mondta Rudas Gábor. - Velük megbeszéltük, hogy a biztonságunk érdekében inkább ne írjanak erről; itt száznegyvenen dolgoznak, ezzel nem lehet játszani."

A kollegialitás hiánya

Kérdésünkre, hogy megsértődésről, visszavágásról van-e tehát szó, Rudas Gábor közölte: "Nem sértődésről van szó, hanem a kollegialitás hiányáról. Egyébként dönthetek úgy is, hogy tisztán gazdasági indokok alapján más, sokkal olvasottabb lapokat szemlézünk." A Magyar Hírlap felvetését, mely szerint a februári Para-Kovács-publicisztika óta neheztel a rádió lapra, a vezérigazgató nem kívánta kommentálni, de megjegyezte, az az írás tele volt valótlan állításokkal, és a rádió érveire sem volt kíváncsi a lap.

Szombathy Pál, a Magyar Hírlap főszerkesztője elmondta: kollégái szóltak neki múlt héten, hogy napok óta nem szerepelnek a lapszemlében, és ők úgy gondolták, mivel nyilván vannak olyan olvasóik, akik szokták hallgatni a Klubrádiót is, egy cikkben elmagyarázzák ennek az okát. A főszerkesztő egyébként érhetetlennek tartja, miért érezte a rádió veszélyesnek az írást, hiszen az egy nappal az események után jelent meg, ráadásul arról szólt, hogy komolytalan az sms-ben szervezett tüntetés.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.