Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Kudlik Júliát nem lehet a Fideszről faggatni

2005.04.29. 12:16
Az ORTT Panaszbizottsága szerint sérti a médiatörvényt, hogy az RTL Klub azt feszegette, milyen kapcsolatban van Kudlik Júlia Orbán Viktorral.
Az ORTT Panaszbizottságának egybehangzó véleménye szerint az RTL Klub 2005. április 7-én sugárzott Házon kívül című deklaráltan is politikai műsorszámában megsértette a médiatörvényt, amikor Kudlik Júlia egykori tévé-bemondót arról faggatta, hogy milyen viszony fűzi a Fideszhez és Orbán Viktorhoz. A kérdező riporter arra építette fel műsorát, hogy megtudakolja miként jutott el a Fidesz-MPSZ programjainak műsorvezetői pozíciójába. A kérdések tendenciája túlnőtt a természetes riporteri kíváncsiságon. A riporter félreérthetetlenül arra volt kíváncsi, hogy Kudlik Júlia miképpen viszonyul a Fidesz elnökéhez és magához az ellenzéki párthoz.

A Panaszbizottság kifogásolta, hogy a riporter nem arra volt kíváncsi, hogy a bemondó milyen pályát futott be, hanem azt tudakolta makacs és következetes lendülettel, hogy milyen a pártvonzalma. Ez az eljáró tanács szerint még egy portréműsorban sem illő riporteri magatartás és összeegyeztethetetlen a médiatörvény szellemével.

Nem is panaszkodott

Az ügy érdekessége, hogy az ORTT Panaszbizottsága egy állampolgári bejelentés kapcsán kezdett vizsgálódni, miközben Kudlik Júlia semmilyen kifogással nem élt a műsor ellen, sőt jelezte az RTL Klubnak, hogy meg van elégedve az elkészült anyaggal.

A Panaszbizottság döntései semmilyen jogi következménnyel nem járnak, az RTL Klub semmilyen büntetést nem kap az eset kapcsán.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!