Vilma
-8 °C
3 °C

Jönnek a kukkolóműsorok

2002.06.19. 16:23
Az őszi szezonban a reality show műfajában méri össze erejét a két nagy kereskedelmi televízió. A tv2 a holland eredetű, már harminc országban sieresnek bizonyult Big Brother című műsort veszi át az eredeti cím megőrzésével, az RTL Klub pedig Való világ címmel indítja útnak saját bentlakásos vetélkedőjét.
A tv2 a Big Brother magyar licencével indítja az őszi szezont; a forgatás helyszínét egyelőre még keresik - írja a Blikk. Szóba jött, hogy egy bevásárlóközpontban állítsák fel a résztvevők lakhelyét, de léehet, hogy külön építenek valahol egy házat, ahová bezárják a jelentkezőket. A bentlakók életét harminc-negyven kamera követi majd nyomon.

A reality show Magyarországon
Magyarországon az első sikeres reality show a Viasat3 televízió Bár című műsora volt; az ottani győztes Tiger ma a tv2-n vezet éjjeli sms-traccsműsort. Reality shownak nevezhető a tv2 Bázis című kísérlete is; ebben a játékosok egy katonai jellegű táborban tapasztalhatták meg a valóságműsor indiszkrét báját.

Bár: színlelt orgazmus
Bázis: Itt a lágershow!

A lap információi szerint a készülő műsort Sváby András menedzseli, és szerepet kap benne az RTL Klubtól távozó Radnai Péter is. Radnai menesztését egyes értesülések szerint az váltotta ki, hogy megpróbálta átjátszani a tv2-nek az RTL egyik népszerű személyiségét; keringenek hírek arról is, hogy Stohl András lehetett volna a Big Brother műsorvezetője.

Az RTL hasonló műsora a Való világ címet viseli; a show eredetije a Music Television adásában volt látható. A reality show indítását eredetileg tavalyra tervezték, akkor azonban a szeptember 11-i merényletre tekintettel elhalasztották. A szereplők kiválogatása már megtörtént, bemutatásukra azonban őszig várnunk kell, s addig a műsorvezető személyét is titokban szeretnék tartani.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.