Lajcsi nem távozik a tv2-től

2002.06.27. 11:58
A Dáridó című esztrádműsort vezető Lagzi Lajcsi (Galambos Lajos) cáfolja azokat a híreszteléseket, amelyek szerint Horvátországban folytatná a mulatósműsor-készítést. Az öt éve futó Dáridó azonban átalakul: új címmel folytatódik, a Dáridó-udvarház helyett pedig külső helyszínen forgatnak.
A megbízható hírszolgáltatás mellett az igényes szórakoztatást jelölte meg a tv2 stratégiai céljaként Kereszty Gábor, a tv2 május 15-én kinevezett vezérigazgatója. Szavai nyomán természetesen nyomban megindult a találgatás arról, mely műsorok felelnek majd meg az új kritériumoknak. Lajcsi most a Blikknek nyilatkozva eloszlatta a kételyeket: a Dáridó beleillik az új vezetés szórakoztatási koncepciójába.

Az öt éve szinte változatlan formában futó műsor azonban némi frissítésre szorul. Nevet és helyszínt változtatnak; az eddigi "udvarház" helyett külső helyszínen veszik fel, amely a műsorvezető-énekes szavai szerint egy kubai vagy casablancai mulató hangulatát idézi. A tervek szerint az adásidő változatlan, tehát Lajcsi továbbra is péntek esténként látható majd a képernyőn.

"A popműfajból már kiöregedtem"

A popzenének új, a slágerlistára alapuló külön műsort szán a csatorna vezetése; ennek Lajcsi csak producere lesz, mert - mint mondta - ebből a műfajból már kiöregedett.