Oprah Winfrey befolyása a legnagyobb

2007.06.15. 16:26
Oprah Winfrey, az amerikai tévés műsorvezető áll az amerikai Forbes magazin által csütörtökön közzétett, a legbefolyásosabb 100 hírességet felsoroló listájának élén. Tavaly még Tom Cruise vezetett.

Kilencedik alkalommal készítette el a Forbes magazin azt a listát, amin a hírességeket befolyásossága alapján állították sorba. Tavalyi bevételeik nagysága, az internetes szavazáson megszerzett helyezésük, az írott sajtóban és a televízióban kivívott pozíciójuk számított.

A hatalmas Oprah


Sokat keres a nagy szájával

A listát idén Oprah Winfrey vezeti, és Lea Goldman, a százas lista szerkesztője semmi meglepőt nem lát a sikerében: "Állandósult a helye az első öt között, már csak a bevételei alapján is általában oda soroljuk." A talkshow-vezető tavaly különböző médiaszerepléseiből 260 millió dollárt (közel 50 milliárd forintot) sepert be.

De a pénz nem minden, a jó médiavisszhang is nagyon fontos a befolyáshoz. A dúsgazdag Paris Hilton például utóbbi börtönkalandja után kiesett a százak közül, és bár Johnny Depp közel háromszor annyit keresett a maga 92 milliójával (17 milliárd forintjával), mint Brad Pitt, Angelina Jolie immár négygyermekes élettársát képtelenség lekörözni, annyira szereti a sajtó.

Ugrott a tigris, gördültek a kövek

Hármat ugrott előre a tavalyi ötödik helyezett, Tiger Woods golfkirály, maga mögé szorítva a Confession turnéval óriási sikert aratott Madonnát. Az így harmadik helyre került énekesnő legújabb zenei sikereit csak az a sajtót megjáró szenzáció múlta felül, hogy örökbe fogadott egy Malawiból származó kisbabát. Woods egyértelműen teljesítményének köszönheti a második helyet: soha egyetlen sportoló sem kasszírozott még annyit egy év alatt, mint ő. Összesen 100 millió dollárt (közel 19 milliárd forintot) keresett egy év alatt.

Negyedik lett a tavaly még ezüstérmes Rolling Stones együttes 88 millió dolláros bevétellel, akikre idén már valamivel kevésbé figyel a média. Őket követi a már említett Brad Pitt és Johnny Depp. Érdekesség, hogy Angelina Jolie tavaly óta 21-et lépett előre a skálán, és ezzel a 14. helyen végzett, aminek sok köze van ENSZ jószolgálati követként végzett tevékenységéhez, rajongott párjához és a világsajtó érdeklődésének központjában álló családi életükhöz, értékelte a Reuters.

Beckham feljövőben

Az első tízben Elton John zenészt (7.), Tom Cruise filmsztárt (8.), a rapsztárból kiadóvezetővé előlépett Jaz Z-t (9.) és sereghajtóként Steven Spielberg filmrendezőt is megtaláljuk. David Beckham feljövőben van: a focisztár 15. lett, pedig tavaly alig került be az első ötvenbe. Ázsiójának megnövekedését a Los Angeles Galaxyvel kötött kitűnő szerződésének tulajdonítják az elemzők.