Az MTV közvetíti a Live 8-et

2005.06.30. 17:27
Sting, Robbie Williams, Bono, Madonna és Paul McCartney is fellép a legendás Live Aid huszadik évfordulóján rendezett tizenegy órás óriáskoncerten.

A közszolgálati televízió is közvetíti a legendás, 1985-ös Live Aid segélykoncert folytatásának szánt Live 8 koncertsorozatot, amelyen többek közt fellép Sting, Robbie Williams, Bono, Madonna, Paul McCartney, és több tucat élvonalbeli zenekar mellett ebből az alkalomból újból összeáll a Pink Floyd is. Szombat délután három órától egészen hajnali kettőig a két csatornán felváltva követhetik az MTV nézői a nemzetközi színpadokon történő eseményeket.

Az MTV és Nagy-Britannia Nagykövetsége ráadásul egy óriási kivetítőt is felállít a Szabadság téren, ahol délutántól hajnalig lehet majd követni az eseményeket.

Az egész napos koncertfolyamot, amely Afrika nehéz helyzetére szeretné felhívni a figyelmet, öt helyszínről: Londonból, Philadelphiából, Rómából, Párizsból és Berlinből sugározzák majd.

A rendezvény néhány nappal a G8-ak, azaz a világ nyolc leggazdagabb államának találkozója előtt szeretné minél több emberrel megértetni, hogy a gazdag országok felelősséggel tartoznak Afrikáért.

Minden idők legnagyobb koncertje

Már húsz év telt el a legendás Live Aid koncert óta, amelyen több tucat sztár mellett többek közt fellépett a Queen, Sting, a U2, George Michael, Madonna és Eltohn John is.

Világszerte másfél milliárdan nézték a maratoni koncertet, amelyet Angliából, és az Egyesült Államokból közvetítettek, de egy-egy dalra Moszkvát, Melbournet, Tokiót, Hágát és Bécset is kapcsolták. A sztárok fellépései közt rövid dokumentumfilmeket vetítettek Afrikáról, hogy így irányítsák a közvélemény figyelmét a fekete kontinens nyomorúságos helyzetére.