Logót váltana a Tv2, de az ORTT nem engedi

2008.07.15. 19:23
Az Országos Rádió és Televízió Testület nem támogatta a Tv2 beadványát, így a csatorna nem változtathatja meg a logóját ősztől. Hivatalos elutasító határozat nem született, ezért a Tv2 azért még próbálkozhat.

Arculatot váltana a közeljövőben a TV2, a második legnagyobb hazai kereskedelmi televízió; ám az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) kedden nem hagyta jóvá az ezzel kapcsolatos beadványt.

Vékony Éva, a médiahatóság szóvivője - akit még a tanácskozás ideje alatt ért el az MTI - későbbre ígért részletes tájékoztatást az ügyben.

A csatorna kommunikációs osztályán csak annyit közöltek az MTI érdeklődésére, hogy "tervben van" egy ilyesféle megújítás, ám sem annak időpontjáról, sem részleteiről nem nyilatkoztak.

Az Index információi szerint az egyszerű arculatváltáshoz nem kell az ORTT engedélye, hiszen a Viasat3 vagy az RTL Klub is arculatot váltott az utóbbi egy évben, a logó, más néven azonosító jel viszont szerepel a műsorszolgáltatási szerződésben, vagyis a csatorna logójának megváltoztatáshoz a kétoldalú szerződésen is változtatni kell. A csatorna kérelmét az Országos Rádió és Televízió Testület nem támogatta, de elutasító határozat nem született, vagyis a Tv2 még újból próbálkozhat a beadvány elfogadtatásával.

A 12 évvel ezelőtt, még a nemzeti színek "csigás" változatát logóként használó csatorna addigi szimbólumát 2002-ben váltotta fel egy zárójelbe tett vörös kettessel; az új embléma azonban alig egy esztendeig volt hivatalban: 2003 szeptemberében cserélték le a most is használt logóra.