Beintettek az RTL Klubnak

2005.08.18. 14:40
Fuckoff RTL Klub! - üzente az RTL Klub új sorozatának nevét viselő weboldal, majd átirányított mindenkit a Tv2 portáljára.

Belekóstolhatott a kereskedelmi televíziók rajongótábora közti gerillaháborúba is az, aki a napokban az RTL Klub új sorozata, a Lost után kutatott a magyar neten, és nem bízta magát a keresőkre, bátran beírta, hogy www.lost.hu.

A gyanútlan netezőt először egy rövid szöveges üzenet fogadta, miszerint fuckoff RTL Klub! (ráadásul mindezt egy szmájlival súlyosbítva), majd a domain gazdája átirányította Tv2 hivatalos honlapjára.

Csak poén

"Semmi közünk a lost.hu oldalhoz, de már felvettük a kapcsolatot a domain tulajdonosával, hogy ne irányítsa az oldal látogatóit a mi portálunkra, főleg ne ezzel az üzenettel együtt" - mondta el kérdésünkre Lóránt Gergely, a Tv2 marketing és pr-vezetője.

Megpróbáltuk felvenni a kapcsolatot a domaint birtokló Dotkom Media Kereskedelmi. és Szolgáltató Betéti Társasággal, de a regisztráció során megadott telefonszámon senkit nem találtunk, így nem tudtuk meg, hogy mi a céljuk a weboldallal. Az azonban biztos, hogy a lost.hu oldalon ma reggel már semmilyen tartalom nem fogadta a látogatókat, majd a domaint a vatera.hu-ra írányította a látogatókat, ahol a lost.hu-ra lehet licitálni.

Információnk szerint azonban a cég a Tv2 felszólítására azonnal eltávolította az RTL Klubot becsmérlő kijelentést, és arra hivatkoztak, hogy nekik sem volt tudomásuk a szövegről, szerintük a vicc minden bizonnyal hackerek műve.

Frodo haverja

A külföldön hatalmas sikerrel futó Lost - Eltűntek című sorozat augusztus 26-ától hetente fog jelentkezni az RTL Klubon. A sorozatban egy repülőgép-szerencsétlenség negyvennyolc, mindentől megfosztott túlélőjének az új otthont jelentő távoli trópusi szigeten kell harcolnia az életben maradásért.

A sorozat érdekessége, hogy az egyik főszereplő Dominic Monaghan, Trufát, azaz Frodo egyik barátját játszotta az Oscar-díjas Gyűrűk Ura-trilógiában.