Szeptemberben indul az MTV új csatornája

2005.07.26. 12:20
Szeptember 5-én indítja a Magyar Televízió (MTV) közéleti csatornáját, az m3-at, de még tárgyalnak a kormánnyal annak finanszírozásáról.

Szeptember 5-ére tervezi elindítani a Magyar Televízió (MTV) a közéleti csatornáját, amelyet múlt heti ülésén vett nyilvántartásba a médiahatóság, közölte Holub Katalin, az intézmény szóvivője az MTI érdeklődésére.

"Jelenleg tárgyalunk a kormányzattal a finanszírozásról" - mondta további részletek közlése nélkül. Ismertetése szerint továbbra is a korábbi sajtóinformációkban szereplő, mintegy 600 milliós költséggel számolnak az idei évre, az új csatorna jövő évi büdzséjéről azonban még nincsenek becslések.

Gőzerő

Mint a szóvivő elmondta, az új adó műsorterve, belső struktúrája az indulás előtt lesz megismerhető; "most gőzerővel folyik a tervezés, műsorelemzés, forrásépítés".

Rudi Zoltán tavaly márciusi elnökké választásakor beszélt arról, hogy a nemzeti főadó mellett tematikus közéleti, nosztalgia-, kulturális és sportcsatornák megteremtését tervezi az MTV.

Az elsőként jelentkező hírcsatorna startját megválasztása után 2005-re ígérte, később idén márciusra tervezték annak debütálását, majd szeptemberre csúszott az időpont.